700 éves szabályt szegett meg Katalin és Erzsébet: Meghan Markle volt az egyedüli, aki betartotta az ősi divatprotokollt

Bár a hercegné mindig is arról volt híres, hogy áthágta a rá vonatkozó protokoll előírásokat, van egy ősi szabály, amit azonban csak ő tartott be, Katalin és Erzsébet királynő viszont többször is megszegte azt.

A 700 éves szabály

Míg Meghan Markle a brit királyi család hivatalos tagja volt, rendszeres beszédtéma volt a hercegné öltözködése: Harry felesége néha azért landolt a címlapokon, mert elképesztő szerelésekben mutatkozott, melyekben lenyűgözte az embereket, ám a legtöbbször „botrányos szettjei” miatt írtak róla az újságok. És hogy miért is voltak bizonyos öltözékek olyan kiakasztók? Főként azért, mert Meghan több divatszabályt is megszegett velük, amit a királyi család tagjaként neki is kötelező lett volna betartania, ahogyan azt Katalin is teszi, mióta hozzáment Vilmoshoz. Markle első bakija például az volt, amikor Harryvel 2017 novemberében bejelentették az eljegyzésüket: a nyilvános megjelenéskor és a fotózáson Meghan nem viselt harisnyanadrágot, ami Erzsébet vesszőparipája, az uralkodó ugyanis kötelezővé tette a darab hordását a hercegnék és hercegnők számára. Van azonban egy olyan ősi divatprotokoll, amit sem Erzsébet, sem pedig Katalin nem tartott be, Meghan Markle azonban igen: egy 700 éves szabályról van szó, galériánkban eláruljuk, mi is ez pontosan!

A brit királyi család öltözködési protokolljának szabályai közül az egyik legrégebbi egy 700 éves: 1337-ben hozta meg III. Eduárd király a szőrmetörvényt, amely megtiltja a királyi családoknak (és minden más embernek is), hogy ruhájuk részeként prémet viseljenek.
Kattints a további képekért!

Jennifer Lopez lánya, Emme gyönyörű fiatal hölggyé cseperedett, ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy legalább akkora karrier vár rá, mint édesanyjára.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak