Sztárok

„Örökségét soha nem felejtjük el” – Szívszorító sorok: így búcsúznak a hírességek és a sportvilág legnagyobbjai Pelétől

82 esztendős korában elhunyt Pelé, háromszoros világbajnok brazil labdarúgó, a sportág és a sportvilág legendás alakja, akitől most az egész világ búcsúzik.

Búcsút mondtak

Kely Nascimento december 29-én Instagram-oldalán rövid bejegyzésben közölte, hogy édesapja - az évek óta különböző betegségekkel küzdő Edson Arantes do Nascimento - több hetes kórházi kezelést követően elhunyt. Pelé a Santosban mutatkozott be a felnőtteknél, majd vált világklasszis játékossá, a csapatot közel húsz évig, 1956 és 1974 között erősítette. Pályafutását a New York Cosmosban zárta le, amelyben 1975 és 1977 között három idényben is szerepelt. Klubjaival szerzett trófeái mellett legnagyobb sikereit a válogatottal érte el, amellyel 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben is világbajnok lett – ez rajta kívül más labdarúgónak még nem sikerült. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság az évszázad sportolójává választotta, míg a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet neki ítélte az évszázad futballistája elismerést, illetve 2014-ben a sportág nemzetközi szövetsége (FIFA) tiszteletbeli aranylabdásnak nyilvánította, amit aktív játékos korában brazilként még nem kaphatott meg. Halálhíre nemcsak a futball rajongóit, de az egész világot mélységesen megrázta. A legendától fájdalmas sorokkal búcsúztak világsztárok és politikusok, valamint a sportvilág legnagyobbjai:

„Pelé mindent megváltoztatott. A futballt művészetté, szórakoztató műfajjá varázsolta. A labdarúgás és Brazília a Királynak köszönhetően emelkedett fel! Elment, de a varázsa megmarad. Pelé ÖRÖK” – írta az Instagramon a legenda honfitársa, Neymar Jr.
Kattints a további képekért!

81 éves korában elhunyt Vivienne Westwood brit divattervező, stílusikon, a punk anyja.

Leadfotó: Eamonn M. McCormack/Getty Images for Pele10

Oldalak

Sztárok
Recept
Nincs is jobb egy meleg napon egy hűsítő Aperol spritznél. Nem kell ám koktélbárba menned ahhoz, hogy igyál egyet, hiszen otthon is pofon egyszerűen el tudod készíteni.
Lifestyle
A 28 éves fitnesz influenszer élete legkínosabb pillanatáról rántotta le a leplet - ennél rosszabbat tényleg nehéz elképzelni.
Lifestyle
Szeretek a szavakkal játszani, és ahogy leírtam ezt a címet, feltűnt, hogy az el-altatniban benne van, hogy el. Tőlünk el, vagyis a távolítás. A fel-tölteniben pedig az emelés, akár a felemelés a...