Meghalt a Lost gyönyörű színésznője

Megrázta a filmes szakmát a 65 éves filmsztár halála.

A horvát színésznő, aki mert nagyot álmodni

Elhunyt Mira Furlan, világhírű, horvát származású énekesnő és színésznő. Legismertebb szerepe a Babylon 5 Sci-fi-sorozat Delennje volt, Minbar bolygó nagykövetasszonya, de a külföldön és hazánkban egyaránt nagy sikert elért, Lost – Eltűntek filmsorozatban is fontos szerepet vállalt, ő volt Danielle Rousseau.

Furlan az egykori Jugoszláviában született, ahol számos színpadi szerepet töltött be és a Horvát Nemzeti Színháznak is tagja volt. 1991-ben emigrált az Egyesült Államokba, ahol fényes karriert futott be, amit tehetsége mellett annak is köszönhetett, hogy jó ember volt, mindenki szeretett vele együtt dolgozni. Noha a halál oka még hivatalosan nem derült ki, a kollégái már egy ideje sejtették, hogy rossz a színésznő egészsége. A sztár halálának hírét a Twitter-oldalán jelentették be egy saját maga által írt idézettel:

Felnézek a csillagokra. Tiszta az éjszaka és a Tejút olyan közelinek tűnik. Oda megyek majd nemsokára. 'Mindannyian csillagok vagyunk' – emlékszem hirtelen Delenn soraira Joe forgatókönyvéből. Nem egy rossz meglátás. Nem félek. De addig is hadd csukjam be a szemem és érezzem a szépséget körülöttem. És hadd lélegezzek a csillagokkal teli, sötét égbolt alatt. Belégzés. Kilégzés. Ennyi az egész” - áll a megrázó posztban.

Mira Furlan 65 éves volt, a filmes szakma mellett férje és 22 éves fiúgyermeke gyászolja.

Nyugodjék békében.

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Szólj hozzá Te is!