Elhunyt a filmtörténelem valaha volt leggonoszabb karaktere

Hugh Keays-Byrne angol-ausztrál színész 73 éves volt.

Meghalt a Mad Max főgonosza

Aki egyszer is látta, nem tudta elfelejteni őt - Hugh Keays-Byrne olyan karakterszínész volt, akit egy életre megjegyez az ember. Az Indiában, Szrinagar városában született, angol-ausztrál színész valódi kuriózuma volt a filmiparnak, már megjelenésével azonnal magára vonta a figyelmet, színészijátéka pedig túlzás nélkül állítható, hogy vérfagyasztó volt. Nem véletlenül esett rá a választás, hogy az 1979-es Mad Maxben egy motorkerékpáros banda vezetője legyen. A debütáló szerepe után számos filmben játszott, de nagyobb sikereket nem ért el, zömmel angol és amerikai kalandfilmekben szerepelt.

Visszatérés

A Mad Max sikerei után, több mint 30 évvel később visszatért a franchise-hoz, mivel megkapta a filmtörténelem egyik leggonoszabb szerepét a folytatásban, ő lett Halhatatlan Joe, a teljhatalmú vezér, aki az apokalipszis után az egész bolygó irányítása felett uralkodhatott.

A család és a szakma már megerősítette a hírt, miszerint 73 éves korában elhunyt a népszerű színész, de azt egyelőre nem közölték, hogy mi okozta az idősödő filmsztár halálát.

Nyugodjon békében.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!