Egy legenda bukása: Marlon Brando ettől szenvedett egész életében

A színészóriás a legnagyobb szerepeket is könnyedén eljátszotta, de magánéletében már nem volt ilyen rátermett, képtelen volt feldolgozni a traumáját.

A férfi, akit minden nő imádott

Minden kornak vannak ügyeletes bálványai, de néhányan olyan hatással vannak a környezetükre, hogy haláluk után is óriási rajongás övezi őket. A kétszeres Oscar-díjas amerikai színész, Marlon Brando is egy közülük: egy olyan erős karakter, akit az elképesztő sármja a mai napig életben tart. 2004. július 1-jén, 80 éves korában távozott az élők sorából, de nagyhatású filmjei és alakításai ezekben a pillanatokban is nagy tömegeket bilincselnek a képernyők elé. Olyan híres filmekben vállalt főszerepet, mint a Rakparton, A vágy villamosa vagy Az utolsó tangó Párizsban, a legtöbben pedig a Keresztapa-filmek Don Vito Corleone-jaként ismerik.

A mozivásznon a legtöbbször csábító, ellentmondásos személyiségeket formált meg, amihez jó alapot szolgáltatott hasonlóan hektikus és intenzív magánélete. Brando a kicsapongásait gyerekkora nehézségeivel magyarázta, amelyekről csak nagyon ritkán mesélt.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!