Sztárok

Marilyn Monroe életének sötét oldala fájdalmas titkokat rejt: a legendás szexszimbólum megjárta a poklok poklát

Minden idők egyik legnagyobb szexszimbólumának, Marilyn Monroe-nak rengeteg nehézséggel kellett szembenéznie rövid élete során, titokzatos halála körül pedig mind a mai napig sok a kérdőjel.

Már életében legenda lett

Marilyn Monroe Los Angelesben született 1926. június 1-jén Norma Jean Baker néven; édespját, bizonyos Edward Mortensont sohasem ismerte, mert az születése előtt eltűnt, így anyja korábbi férje nevét kapta. A kislány úgy nőtt fel, hogy nem tudta biztosan, ki is az apja: akinek nevét viseli, egy Stanley Gifford nevű filmügynök, avagy Clark Gable, ahogy kamaszkorában ő állította - akárki volt is azonban, szerepet nem játszott lánya életében. A családban számos mentális betegséggel küzdő személy akadt, a filmes vágóként dolgozó anya maga is élete nagy részét elmegyógyintézetben töltötte, lánya kiskorában nevelőszülőknél, majd kilencéves korától árvaházban, de mindig nyomorban nőtt fel. Norma 16 évesen férjhez ment, a második világháború idején egy repülőgépgyárban dolgozott, ahol végül felfedezte egy fotós, aki beajánlotta egy ügynökséghez, s ezzel megkezdődött karrierje. További részletek a galériában!

Miután elvált a férjétől, címlapra került, szőke lett, filmszerződést kapott és felvette a Marilyn Monroe nevet. A 20th Century Fox stúdió fél évig csak a külseje átalakításán ügyködött, új frizurát kreáltak neki, megtanították sminkelni, öltözködni, kicsit még színészkedni is, de a befektetés - akkor - kárba veszett.
Kattints a további képekért!

Marilyn Monroe nemcsak a filmek világában, de a divatiparban is felejthetetlent alkotott, aminek köszönhetően korokat átívelő ikonná vált. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 olyan meglepő tényt a néhai díváról, amik csak halála után láttak napvilágot.

Leadfotó: Hulton Archive/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Erzsébet királynő egyik furcsa szabálya miatt Katalin hercegné nem tájékoztathatta azonnal első gyermeke érkezéséről saját családját sem.
Sztárok
Emma Ferrer az idő múlásával egyre inkább hasonlít világhírű nagymamájára, szépség tekintetében pedig már most utolérte őt.
Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.