Egy szerelmi hullámvasút története - Marilyn Monroe esküvője 67 éve volt

A filmsztár mindössze 9 hónapig élt házasságban Joe DiMaggióval, a Yankees baseball-sztárjával. Bár románcuk rövid volt, nem telt eseménymentesen.

Mikor két ikon egymásra talál...

A Golden Globe-díjas amerikai színésznő, fotómodell és énekesnő, Marilyn Monroe háromszor volt házas, és egyik sem tartott sokáig. Első férjével, James Dougherty rendőrtiszttel négy évig, az utolsóval, Arthur Miller drámaíróval öt éven át. A rekordrövid házassága Joe DiMaggio baseball-játékossal köttetett, aki a sportban közel olyan híres és rajongott karakter volt, mint a gyönyörű, szőke díva. A fiatal sporttehetséget minden idők legnagyobb baseballjátékosának titulálták, s abban nagyon hasonlított újdonsült nejére, hogy ő maga is nehézsorsú, szegény családból származott, ennek ellenére mégis valóra váltotta az amerikai álmot.

1952-ben DiMaggio felkérte egy ismerősét, hogy szervezzen egy találkozót neki Monroe-val, aki ekkor még feltörekvő színésznő hírében állt. Első találkozásuk előtt Monroe szkeptikus volt. "Egy tipikus, mutatós, New York-i sportemberre számítottam, és ehelyett megismerkedtem ezzel a visszafogott sráccal, aki életemben először azzal tett rám mély benyomást, hogy nem akart lenyűgözni" - írta a színésznő egykori naplójában.

A házaspár az esküvőjük után mindössze kilenc hónapot töltött együtt, azt sem a legnagyobb harmóniában és békében - minderről a következő galériában olvashatsz bővebben. Az ő szerelmük valódi héjanász az avaron volt - csak hollywoodi díszlettel.

Bár Monroe sosem gondolta volna, hogy beleszeret majd egy sportolóba, Joe elbűvölte őt a maga egyszerűségével és őszinteségével. Az értékrendjük is egyezett, mindketten stabil otthonra és közös családra vágytak.
Kattints a további képekért!

Blaha Lujzáról és Jászai Mariról teret, Bajor Giziről múzeumot neveztek el, de miért nem viseli semmi az egyik valaha volt legnagyobb magyar primadonna, Fedák Sári nevét?

Leadfotó és fotó: Profimedia - RedDot

Oldalak