Súlyos beteg volt - Elhunyt a világhírű amerikai zenész

Hosszú ideje küzdött a rákkal, de tegnap este feladta a szervezete.

Egy legendától búcsúzunk

Ha azt mondjuk, Vanilla Fudge, akkor biztosan neked is eszedbe jut az amerikai rockbanda világhírű dala, a "You Keep Me Hangin' On". Bár nem eredeti szerzemény, a hatvanas-hetvenes évek rockszínterének egyik fontos slágerévé vált. Az együttes basszusgitárosa, Tom Bogert volt, akinek megrendítő halálhírét a közelmúltban közölték a nyilvánossággal. A 76 éves zenész már hosszú ideje küzdött rákbetegségével.

A rendkívüli ütemérzékéről és improvizációs tehetségéről ismert művész a a Vanilla Fudge mellett, a Cactusban, valamint a Beck, Bogert & Appice-ben is játszott. A halálhírt a Musicians Institute (MI), egy hollywoodi zeneiskola jelentette be, amiben Bogert korábban oktatott, és az információt zenésztársa, Carmine Appice is megerősítette.

1999-ben elismerte Bogertet a hollywoodi rockhírességek csarnoka, a 2000-es években Appice társaságában számos turnén vett részt. Tim Bogert nem törődve a betegségével, a halála előtti időszakban is azt csinálta, amit a legjobban szeretett, zenélt, egy koncertlemezen dolgozott.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!