Több volt, mint Piton professzor - 5 éve, hogy Alan Rickman meghalt

A világsztár 69 évesen hunyt el.

A britek legkedvesebb gonosza

Alan Rickman a filmvásznon sokszor formált meg negatív karaktert, ennek ellenére az egyik legszimpatikusabb sztárja volt Angliának. Első híresebb szerepe a Drágán add az életed főgonosza volt, a legtöbben azonban a Harry Potter-filmek Perselus Pitonjaként ismerik a mai napig.

Felejthetetlen alakítást nyújtott az Igazából szerelem című karácsonyi moziban és a Tim Burton rendezésében készült, Sweeney Todd, a Fleet Street démoni borbélya című filmjében is megcsillogtatta, milyen könyörtelen és félelmetes karakter tud lenni. A valóságban azonban egy jámborlelkű, jókedélyű ember volt. Rickman nemcsak színészként elismert, hanem a képzésben is prominens szerepet vállalt: 2003-tól a Royal Academy of Dramatic Art alelnöke volt.

Életének utolsó éveit a következő generáció kinevelésére fordította, mert jól tudta, hogy rákbetegsége miatt nincs sok ideje hátra. 2016. január 14-én, éppen öt évvel ezelőtt távozott el az élők sorából, mi pedig izgalmas életútjának legmeghatározóbb történéseivel emlékezünk rá a következő galériában.

Rickmant már gyerekkorában nagyon érdekelte a színészet, gyakran fel is lépett az iskolai előadásokon. Érettségije után azonban mégis úgy döntött, hogy inkább grafikus lesz, és ezért beiratkozott a Royal College of Artba. Csak 26 éves korára döntött úgy, hogy mégis a színészetet választja.
Kattints a további képekért!

Leadfotó és fotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Szólj hozzá Te is!