Irodalmárok gyerekei a magyarérettségin - egyszer az ő műveik lesznek a tesztlapon?

2021. május 3-án megkezdődött az idei, talán minden eddiginél rendhagyóbb érettségi időszak. A vizsgázók között pedig idén is találunk sztárcsemetéket. A mai napon pedig különösen nagy figyelem irányul a magyar irodalom vezető alakjainak végzős gyermekeire.

2021 - a legkülönösebb érettségi időszak

Elstartolt a 2021-es érettségi vizsgaidőszak, az első napon - a hagyományokhoz híven -, a magyar nyelv és irodalom tudásukról adhattak számot a diákok. Tavaly ilyenkor azt hittük, soha, egy évfolyam sem lesz majd annyira nehéz helyzetben, mint ők akkor, ám a 2020/2021-es tanév megmutatta, nagyot tévedtünk.

Az iskolák szinte egész tanévben digitális oktatással működtek, így az idei végzősök csak három évig jártak normál rendben gimnáziumba, sőt, ha nagyon szigorúan vesszük, akkor csak kicsivel több, mint kettő és fél évig. Ez pedig nem csupán azt eredményezte, hogy számtalan közös élményről kellett lemondaniuk, hanem azt is, hogy sokan emiatt nem részesülhettek olyan oktatásban, mint amilyenre szükségük lett volna.

A kormány azzal könnyítette az idei végzősök helyzetét, hogy a szóbeli vizsgát nem tartják meg, ám az írásbelit mindenkinek meg kell írnia.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az idei magyarérettségiben milyen kihívásokkal kellett szembenézniük a vizsgázóknak, többek között Tóth Árpád, Arany János és Mikszáth Kálmán művei kerültek a feladatlapokra. Ez a szaktanárok szerint nagy ajándéknak számít, hiszen a tavalyi érettségin ugyanezek a költők szerepeltek. Azóta pedig feltöltöttük a nem hivatalos megoldásokat is.

Most pedig nézzük, mely művészek, hírességek gyerekei érettségiznek a héten!

Érettségi

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: pexels

Oldalak

  • 1
  • 2