Sztárok

Ámulatba ejtő szépség volt fiatalon a magyar Audrey Hepburn: a színészvilág és a férfiak is a lábai előtt hevertek

Venczel Verát a sors is színésznőnek szánta, ő pedig egész életében remekül helyt állt választott hivatásában, ami egyben a szenvedélye is volt.

Megjelenésével és játékával mindenkit elkápráztatott

Ahogyan a PORT.hu is írja, Szerencsi Éván kívül Venczel Vera volt az, akit külseje és tehetsége miatt joggal hasonlítottak a világhírű színésznőhöz, Audrey Hepburnhöz. Az 1946-ban született Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, valamint a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja szép lassan a szakma kivételes képviselőjévé nőtte ki magát, és már egészen kiskorában egyértelmű volt, hogy őt Isten is színpadra teremtette, így gyermekként tudatosan készült erre a pályára. Azt, hogy alkalmas arra, hogy színésznő legyen belőle, elsőként az támasztotta alá, hogy már elsőre felvették őt a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ami ma is, abban az időben pedig pláne nagy szónak számított. A családi háttér mellett tehát nagyszerű pedagógusok és művészek készítették őt fel a mesterségre: Heller Ágnes, Makay Margit, Pártos Géza, Ónody Márta vagy épp Várkonyi Zoltán, aki a főiskola második évében már szerepet adott neki a Vígszínházban. Venczel tehát hihetetlen karriert tudhatott magáénak, de szépsége mellett sem lehet szó nélkül elmenni – galériánkban mutatjuk, hogy festett fiatalságának idusán a legendás magyar színésznő!

Venczel gimnazistaként játszott első két filmjében, a Karambolban és az Egy csónak visszafordul című alkotásban. A főiskolán Pártos Géza lett az osztályfőnöke, akitől rengeteget tanult, a színésznő így nyilatkozott róla korábban: „Ő szintén zseni volt, s színházi emberként is, pedagógusként is egyedülálló. Valamennyien, akik a tanítványai lehettünk rajongtunk érte. Pártos rendelkezett azzal a képességgel, hogy mindenkiből a lehető legjobbat, legigazabbat tudta előhozni”.
Kattints a további képekért!

Jackie Stallone nem csupán azért volt ismert, mert ő a világhírű színész, Sylvester Stallone anyja, hanem azért is, mert plasztikai beavatkozásai teljesen eltorzították az egykor csinos asztrológus és táncosnő teljes kinézetét.

Leadfotó: Fortepan / Bojár Sándor

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.