Sztárok

Hamarosan újra megjelenik a nyugatnémet horrorfilm, melyben a kislány Szinetár Dóra alakította a főszerepet - Előzetes

A Laurint a nyolcvanas évek végén, Magyarországon forgatták, és Szinetár Dóra mellett Temessy Hédi, Tóth Barnabás és Eperjes Károly is játszott benne. Az elfeledett, ínyenceknek ajánlott horrorkülönlegesség április 3-án fog megjelenni Blu-ray-en.

Feltámasztják a nyugati gótikus horrort, melyben Szinetár Dóra játszotta a főszerepet

Az angol Second Run forgalmazó hamarosan Blu-ray-en adja ki a Laurin nevű 1989-es nyugatnémet horrorfilmet, melyet Magyarországon forgatott rendezője, Robert Sigl, s melyben az akkor még kislány Szinetár Dóra alakította a főszerepet - értesült róla a filmhu. A gótikus horrorban Szinetár mellett olyan művészek is játszottak, mint Tóth Barnabás, Temessy Hédi vagy Eperjes Károly. Az angol forgalmazó Mario Bava és Dario Argento itáliai horrorjaihoz hasonlította a Laurint, mely egy 19. századi német faluban (amit a forgatáson Hollókő helyettesített) játszódik és egy árvaságra jutott kislányról (Szinetár Dóra) szól. Laurin édesanyjával egy titokzatos gyilkos végzett, az apja a tengereket járja, így őt kerekesszékes nagyanyja (Temessy Hédi) neveli. A kislányt éjszakánként borzalmas látomások gyötrik, előre látja, ki fog legközelebb a falut rettegésben tartó gyerekgyilkos áldozatául esni. A film kísérteties, gótikus képi világáért Jancsó Nyika operatőr felelt.

A Laurin vágatlan, a rendező által jóváhagyott HD-felbontású változatát tartalmazza, az extrák között interjúk találhatók Szinetár Dórával, Tóth Barnabással és Jancsó Nyikával, valamint egy archív werkfilm, kimaradt jelenetek és Robert Sigl két díjnyertes, hátborzongató rövidfilmje is rákerül. Ami pedig a magyar szempontból a legfontosabb, hogy a kiadvány régiómentes lesz, tehát az itthoni Blu-ray lejátszók is elboldogulnak vele - írja a filmhu. A mű április 3-án jelenik majd meg, és a Second Run webshopjában már előrendelhető.

Nem egészestés alkotásról van szó, hanem a Louis XIII promóciós rövidfilmjéről, melyet ráadásul nem kisebb név, mint Robert Rodriguez (Sin City) rendezett.

Leadfotó: RTL

Oldalak

Sztárok
Utazás
Ötszázhetven éve, 1453. május 29-én foglalta el II. (Hódító) Mehmed török szultán Konstantinápolyt, az egykor oly hatalmas Kelet-Római Birodalom fővárosát, amelyet Isztambul néven saját fővárosának...
Lifestyle
A Szűz már ismeri azt a személyt, akiből élete nagy szerelme lesz. Íme, a június előrejelzésünk!
Utazás
Egy, eredetileg a vulkánkitörések és földrengések pontos érzékelése céljából megalkotott kutatóballon detektálta a hangokat a sztratoszférában. Egyelőre még a szakemberek is tanácstalanok.