Sztárok

Megszületett az ítélet Lagzi Lajcsi büntetőperében: nem kerülheti el a börtönt az előadóművész

Meghozta másodfokú döntését a Budapest Környéki Törvényszék a híresség áramlopási ügyében. Galambos Lajos - művésznevén Lagzi Lajcsi - nem jelent meg a tárgyaláson.

Véget ért Lagzi Lajcsi pere

Másodfokon 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték, továbbá eltiltották a közügyektől Galambos Lajost, emellett pedig négymillió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezték a Lagzi Lajcsi néven ismert zenészt - számolt be róla a Bors. A híresség áramlopásos ügyéről hosszú évek óta cikkezett a hazai sajtó, az ítéletet szerdán délelőtt hozta meg a Budapest Környéki Törvényszék.

A tárgyaláson Galambos Lajos nem volt jelen, egykori felesége, Galambos Boglárka viszont igen. A Blikk információi szerint a nőre ezúttal letöltendő szabadságvesztést kértek. Lagzi Lajcsi exfelesége a bíróságon ártatlannak vallotta magát. Őt másodfokon is felmentették.

Első fokon két év tíz hónapra ítélték

Ahogy a Telex is felidézi, Galambost a Budaörsi Járásbíróság első fokon két év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte. Akkor a bíróság felbujtóként, lopás bűntettében találta bűnösnek a zenészt. Az ügyészség ezt követően fellebbezett, ugyanis kevesellte a büntetést - Lagzi Lajcsira hét évet kértek, így került végül másodfokra az ügy.

A vádirat szerint a híresség 1993-tól egyedül, majd 2000-től feleségével együtt, illegális bekötéssel áramot, vizet és gázt vételezett szabálytalanul az ingatlanjaiban, s ezzel 30 millió forintnyi villanyt, 4 millió forintnyi földgázt, valamint 16 millió forintnyi vizet használt el úgy, hogy azért nem fizetett. Az ügynek összesen tíz vádlottja volt, szerda délelőtt hárman jelentek meg a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalásán.

Az esetre 2021 februárjában, Los Angelesben került sor. A kutyaszittert több alkalommal is mellkason lőtték, és csak a szerencsének köszönheti, hogy túlélte az incidenst.

Leadfotó: TV2 / Mokka

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Az egész 80-as éveket meghatározta a mára ikonikussá vált Flashdance. Töretlen sikerén nincs is mit csodálkozni, de azon már igen, hogy Jennifer Beals közel a hatvanhoz még mindig úgy fest, mint egy...
Utazás
Az esztendő kilencedik hónapja a nyár szerelmeseinek kedvezett, azonban lassan beköszönt az október, és ezt egyre inkább tükrözi az időjárás is.
Lifestyle
Valószínűleg te is használtad már, sőt, el is gondolkodtál azon, miért van a kocsiban a fejed fölött egy fogantyú. Bizonyára van is egy elképzelésed arról, mit keres ott, de könnyen lehet, hogy a...