Sztárok

Képtelen volt megbirkózni a frenetikus sikerrel: 30 éve dobta el magától az életet Kurt Cobain

Kurt Cobain, a Nirvana együttes egykori énekese, gitárosa, szövegírója kereken 30 évvel ezelőtt, mindössze 27 esztendősen hunyt el, hiánya pedig mind a mai napig érezhető.

Óriási űrt hagyott maga után

Kurt Cobain a Washington állambeli Aberdeenben látta meg a napvilágot 1967. február 20-án. Szülei kiskorában elváltak, ezután befelé fordult, egyetlen örömforrása egy ajándékba kapott gitár maradt. Iskolába járni nem szeretett, a festészet és az éneklés vonzotta. A Beatles és a Monkees, később a Kiss, a Black Sabbath, a Sex Pistols zenéjét hallgatta. Cobaint, akinek két nagybátyja és egyik nagyapja is eldobta magától az életet, már ekkor foglalkoztatta az öngyilkosság gondolata gyakran emlegette barátainak: „Szupersztár zenész leszek, aztán megölöm magam és a dicsőség lángja fog övezni”. Sajnos a tragédia valóban bekövetkezett...

A legendás zenész 1982-ben elhagyta otthonát, egyik rokonától a másikig vándorolt, nem egyszer híd alatt vagy várótermekben aludt. Az iskolát abbahagyta, és punkkoncertekre kezdett járni, majd a Melvins nevű együttes mindenese lett. 1985-ben Fecal Matters néven együttest alapított, néhány hónap múlva Krist Novoselic basszusgitárossal összehozták a Nirvánát. Az együttes a dobosok egész sorát fogyasztotta el, míg 1990-ben rátaláltak Dave Grohlra.
Kattints a további képekért!

Robin Williams a nyilvánosság előtt úgy tűnt, mindig szerepet játszik; szórta a poénokat, hogy megnevettesse az embereket, közben pedig nem titkolta alkoholproblémáit és házasságai kudarcát. Azonban a lassan 10 éve bekövetkezett tragikus halála előtt épp valami egészen nagy dobásra készült, ami sajnos végül sosem valósulhatott meg.

Leadfotó: Frank Micelotta/Getty Images

Ha baj van

Ha te is úgy érzed, segítségre lenne szükséged, tárcsázd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Medici Katalint a 16. század egyik legmeghatározóbb és legbefolyásosabb női alakjának tartják, aki rajongott a parfümökért.
Lifestyle
Szajki-Vörös Adél az Anya jól van (?) konferencia egyik szervezője, akinek szívügye, hogy figyelmet fordítson a jelenkori nőtársadalom egyik legjelentősebb problémájára, az anyai kiégésre. Az...
Lifestyle
Az élmezőnyben nem volt változás, mivel még mindig egy romantikus vígjáték tarol a magyar Netflixen, de feltűnt egy rózsaszín unikornis is a semmiből, aki igazából póni.