Stroke-ja óta első filmfőszerepét alakítja Kulka János - íme A játszma előzetese

Érkezik a tíz évvel ezelőtti magyar thriller, a kultikus A vizsga folytatása, melyben a Kossuth-díjas színész is szerepel.

Kulka egyik legnagyszerűbb alakítása

Mielőtt 2016-ban stroke-ot kapott és hosszú kényszerpihenőre vonult, a zseniális magyar színész, Kulka János impozáns filmes karriert épített. A Kossuth-díjas legenda a kétezres évek végétől kezdődően számos izgalmas moziban játszott kisebb-nagyobb szerepeket: jelenlétével emlékezetessé tette például a Kaméleont (2008), az Argo második részét (2014), A berni követet (2014), a Félvilágot (2015) és a Budapest noirt (2017) is, legnagyobb sikerét talán mégis A vizsga című 2011-es történelmi thrillerben aratta, mely közvetlenül az 56-os forradalom után játszódott, és arról mesélt, hogy a kommunisták miként kezdenek hozzá a rendszer iránti hűségükben megingott ügynökeik kiszűréséhez. Kulka az állambiztonsági hivatal egyik alezredesét, a rutinos rókának számító Markó Pált alakította a szövevényes, hajmeresztő fordulatokkal teli történetben olyan partnerek oldalán, mint a tanítványát alakító Nagy Zsolt, az ellenlábasát megformáló Scherer Péter, vagy épp Hámori Gabriella, Elek Ferenc és a nyúlfarknyi szerepében is brillírozó Haumann Péter.

A kifejezetten alacsony költségvetésű, fényképezőgéppel (!) felvett alkotást nemcsak Magyarországon, de külföldön is elismerte a szakma. Bergendy Péter rendezésében Kulka János élete egyik legnagyszerűbb alakítását nyújtotta, és most visszatér a folytatásban, A játszmában. Ez lesz a 62 esztendős színésznagyság első filmfőszerepe az 5 évvel ezelőtti stroke-ja óta. Már az előzetes is megtekinthető.

Lapozz, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak

  • 1
  • 2