Koronavírus vs. DJ-k - Így élnek most a leghíresebb magyar lemezlovasok

Nigel Stately és Metzker Viktória meséltek nekünk arról, hogyan élik meg, hogy a Covid-járvány miatt teljesen lenullázódtak a bulik világszerte.

Koronázatlan DJ-k, koronás bulizók

2020 olyan – újfajta, korábban csak scifikben látott kihívásokat hozott, amelyekre kevesen számítottunk. Szinte nincs olyan szakma, amelyet ne érintettek volna a koronavírus miatti járványügyi intézkedések. Felborultak a megszokott mindennapok, bezártak a határok, vállalatok, üzletek és a szórakozóhelyek. A turizmus, a vendéglátás és a szórakoztatóipar gyakorlatilag megszűnt egy időre, így sokan elvesztették a munkájukat, de azoknak sem könnyű, akiknek továbbra is helyt kell állniuk a munkahelyükön, vagy akik teljesen vagy részlegesen távmunkában dolgoznak mind a mai napig.

A társadalmi távolságtartás jegyében szó sem lehetett pihenésről és társasági eseményekről, a koncertekről és egyéb táncos-zenés rendezvényekről pedig álmodni sem mertek az emberek. Bár tavaly nyáron részlegesen, limitált számban tartottak már bulikat idehaza és külföldön egyaránt, a régi életünket még mindig kérdéses, hogy mikor kaphatjuk vissza. A szomorú helyzetről két népszerű lemezlovast is megkérdeztünk, akik a járvány betörése előtt a világ legmenőbb partihelyszínein tartottak telt házas bulikat.

Metzker Viki

A 33 éves dögös lemezlovasa egyéb munkákkal és új slágerek megalkotásával tölti ki a passzív időszakot. 2021 azonban nem várt pozitív impulzusokkal indult, hiszen egyfelől megnyerte a TV2-ön futó, Nicsak, ki vagyok! című műsort a Tigris jelmezében, és új dala is kijött Miss Bee-vel, amelyben igyekeztek minél több pozitivitást belecsomagolni a közönségnek. Nem tagadja azonban a közkedvelt DJ, hogy voltak mélypontjai az elmúlt egy évben a kialakult helyzet miatt.

"A koronavírus-helyzet engem is érzékenyen érintett, mert nem tudtam fellépni, éppen ezért nagyon örültem, mikor megkerestek a Nicsak, ki vagyok kapcsán. Ez a műsor új lendületet adott. A magánéletemben is történtek változások, több mint egy éve vagyunk együtt a párommal, akivel a karantén alatt költöztünk össze. Hogy milyen hosszabb távú terveink vannak, azt tőle kellene megkérdezni! Szerencsére jól megvagyunk, együtt élünk, szeretjük és támogatjuk mindenben egymást. A többi meg a jövő zenéje még..." - fogalmazott Viki, aki Ferenczi Gaben rapper oldalán találta meg a boldogságot.

Az idei év első nagy dobása a lemezlovastól a 21 című dal, ami valójában egy őszinte vallomás arról, hogy bár a tavalyi év mindenkinek kemény volt, 2021-ben mindenképpen lelkesedéssel kell, hogy létezzünk.

"Nagyon pozitív hangvételű csajos, energikus popdal született, aminek a producere Szabó Zé volt. A videóklipet több mint 14 óra alatt forgattuk le, beletettünk mindent, amit csak tudtunk. Látványos, mai és figyelemfelhívó. Az üzenete pedig az, hogy bár megtépázott minket a koronavírus, ne adjuk fel" - mesélt a Femcafe.hu-nak új daláról a népszerű DJ.

Nigel Stately

Délczeg Géza, vagyis Nigel Stately 12 évvel ezelőtt egy promo mix sorozattal indította útjára zenei karrierjét, ma pedig a legismertebb hazai lemezlovasok egyike. A budapesti DJ és producer egyedi stílusa az elmúlt évek alatt a hazai klubközönség zenei ízlését is meghatározó módon reformálta. A neve mágnesként vonzza a house és a deep house stílusok szerelemeseit, a kezdetben 200 fős rendezvényei a járvány előtt már ezer fős teltházas estéket és több százezres hallgatói bázist jegyeztek.

A Rádió1 rezidens lemezlovasa a világ számos országában játszott már, melynek tapasztalatait a saját dalok megalkotásánál is kamatoztatja. Produceri munkásságát többek között olyan kiemelkedő dalok fémjelzik, mint a Molnár Ferenc ’Caramel’-el közös kollab, a „Szabadesés” vagy az ország legnépszerűbb HBO sorozatának ’Aranyélet’ főcímdalához készített, hivatalos remixe. Szerencsésnek érzi magát, mert az elmaradt bulik ellenére sem unatkozik.

"Nem akadályozza az életemet ez a helyzet. Állandó munkát jelent számomra a rádió, minden péntek este, mennek a produceri munkák és van egy kávéval kapcsolatos vállalkozásom is. Nem unatkozom. A bevételi oldal helyreállítása a cél, ezen dolgozunk. Jönnek az SMS-ek, videók, nagyon jó feedback az online tér. Persze, hiányzik, hogy elinduljak egy vidéki fellépésre, vagy szombaton a saját bulik, de a helyzet adott és keseregni nem szeretnék. Ki kell hozni a lehetőségekből a maximumot. Nem titkolom, hogy májustól már nagyon szeretnék élőben is visszatérni a közönség elé" - fogalmazott riporterünknek a népszerű lemezlovas.

Ugye még te is emlékszel a 90-es évek legnagyobb partizenekarára, a Happy Gangre? A zenekar alapítója, Cory most arról mesélt nekünk, mire készül a Sokáig voltunk távol című dal 20. jubileumára.

Leadfotó: instagram.com/djviktoriametzker ; instagram.com/nigelstately
Fotó: Pexels

Oldalak