Sztárok

Ugyanazt a nőt vette feleségül Szabó Gyula és Korda György - a táncdalénekes meg is csalta az ünnepelt primadonnát

A Nemzet Színésze és a múlt század egyik legsikeresebb hazai táncdalénekese egyaránt Kovács Ibolyáért - korának egyik leghíresebb primadonnájáért - epekedett.

A nő, aki megmentette a haláltól Szabó Gyulát

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy Szabó Gyula és Korda György nem egy időben versengett az ötvenes-hatvanas évek közkedvelt színésznőjének kegyeiért. Kovács Iby először Szabó Gyulával találkozott, méghozzá a színművészeti főiskolán - idézi fel a Blikk cikke. Hamarosan egymásba szerettek, és a primadonna még meg is mentette férje életét, méghozzá az 1956-os forradalom idején. A színésznő kulcsra zárta Szabó Gyula szobájának ajtaját, a művész ugyanis részt akart venni az összecsapásokban. Később Szabó kiszökött, hogy kolbászt egyen a Corvin közben, ám akkor a szeme láttára lőtték agyon az egyik barátját. A színművész sokkot kapott, de a semmiből ekkor előbukkant a felesége, aki hazavitte. Bár nagy szerelem volt az övék, közös gyermekük sosem született, és végül el is váltak. Ezután tűnt fel Kovács Ibolya életében az ekkor még pályakezdő énekes, Korda György.

Kovács Ibolya hamarosan össze is házasodott Kordával, és bár ez a kapcsolat is lángoló szerelemnek indult, a felhorgadó érzelmek hamar kihűltek, amikor a táncdalénekes bevonult katonának. Korda később elismerte, hogy nem is volt hűséges hajdani feleségéhez, de végül nem ez a tényező vezetett a szakításukhoz: egyszerűen elhidegültek egymástól.
Kattints a további képekért!

A szakmájában halmozta az impozáns sikereket, a magánéletében azonban már nem volt ennyire szerencsés a napokban elhunyt Csomós Mari.

Leadfotó: Fortepan

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Március 18-án indul a TV2 új párkapcsolati reality műsora, a Házasság első látásra. A műsor a párkeresés egy új dimenzióját nyitja meg azoknak a magányos szíveknek, akik a tudományt hívják segítségül...
Fashion&Beauty
A Gucci 2024-es őszi-téli kollekciójában, az olasz divatház kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a stílusos áttetsző ruhák mellett egy kristályokba és csillogó flitterekbe öltözött valóságot álmodott...
Lifestyle