Megvolt az oka: ezért viselt Kóbor János mindig napszemüveget

Az egész országot megrázta a szörnyű hír Kóbor János haláláról. Az énekes neve örökre összefonódott az Omega együttessel, s ha bárki a legendára gondol, minden kétséget kizáróan napszemüvegben képzeli maga elé.

78 éves volt

Kóbor János november 9-én koronavírus-fertőzéssel került kórházba, de állapotával kapcsolatosan sokáig nem jelentek meg konkrét részletek a hazai sajtóban, ugyanis a felesége fenntartotta a hírzárlatot. Hétfőn kiderült, hogy bekövetkezett, amitől az egész ország félt: az Omega együttes a hivatalos Facebook oldalán tudatta a szomorú hírt, hogy a rockóriás a koronavírus és annak következményei miatt életét vesztette. Kóbor János hatalmas űrt hagyott maga után, elvesztése pedig egy emberként sokkolt le mindenkit: mint megírtuk, a hazai sztárok közül is sokan megemlékeztek az énekesről és megható sorokkal búcsúztak tőle. A zenész örökre beírta magát a történelembe, az emberek emlékezetében pedig a védjegyének számító napszemüvegben él tovább. No de azt tudod-e, hogy miért viselte mindig? Galériánkból kiderül!

A Liszt Ferenc-díjas magyar rockegyüttes 1962-ben alakult, és először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lett népszerű. A zenekar több tekintetben is úttörőnek számít a magyar könnyűzene történetében, és az elmúlt évtizedek során az ország egyik legismertebb, külföldön is nagy sikereket elért formációja lett.
Kattints a további képekért!

Egy évvel ezelőtt rázta meg az országot a tragikus hír, miszerint 77 éves korában elhunyt az Omega együttes alapítója, Benkő László. A legendás billentyűs halála után azonban ismét újabb veszteség érte a zenekart, ugyanis három nappal később korábbi gitárosuk, Mihály Tamás is elhunyt.

Leadfotó: Facebook/ Omega

Oldalak