Nem esett messze az alma a fájától: Európa-bajnok lett a háromszoros olimpikon pólós lánya

A magyar vízilabda legenda Kiss Gergely lánya, Patrícia a magyar U15-ös leány vízilabda-válogatottal megnyerte az Európa-bajnokságot. A büszke apuka a közösségi oldalán is eldicsekedett a szép eredménnyel.

„Szép volt kislányom!”

Kiss Patrícia még be sem töltötte a tizenötöt, de már Európa-bajnok. Persze, könnyű neki – mondhatná bárki – ugyanis volt kitől örökölnie a tehetségét, édesapja ugyanis nem más, mint Kiss Gergely olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

Nem szólok bele a játékába, persze azért megbeszéljük, mi is történt a meccseken” – árulta el a háromszoros ötkarikás győztes a BorsOnline-nak. „Patrícia tudja, mit akar. Elszánt, szorgalmas, testben, lélekben „együtt” van. Kialakult stílusa van, mind a sportban, mind pedig a medencén kívül egyaránt.

Kiss Gergely azt mondta, minden szülőnek legalább olyan örömöt és boldogságot kíván, mint amilyet lánya és a magyar csapat okozott neki az Eb-aranyérmével. „Külön öröm, hogy ezek a kislányok, pedig öt-hat klubból verbuválódtak össze, milyen egységes csapatot alkottak” – lelkendezett a büszke édesapa. „Látszott rajtuk, hogy nemcsak a pólót, hanem egymást is nagyon szeretik. Mivel fiatalok, és jó kezekben vannak, nagy esély van arra, hogy két-három évig még szállítani fogják a jó eredményeket, majd később a felnőtt csapatok erősségei is lehetnek” – fogalmazott Kiss Gergely, aki a Facebook-oldalán is közzétett egy posztot, amiben büszkeségét fejezte ki.

Vízben az Európa-bajnok! Szép volt lányok! Szép volt kislányom! Hajrá Magyarok!” – írta a bejegyzésben, amit három kép kíséretében tett közzé.

A Blues Blast Music Awards-ra jelölték Little G Weevilt. A magyar bluesgitáros idén megjelent albuma, a Live Acoustic Session az élő bluesfelvétel kategóriában került a hat legjobb közé.

Leadfotó: facebook.com/kissg7

Oldalak