„Van 50 százaléka, hogy jövőre is lássa a gyerekeit, mit szeretne?” – kérdezte az orvos Balzsay Károlytól

A világbajnok ökölvívó Balzsay Károly két rákbetegségen, csontvelő átültetésen, sterilszobán és 92 napos katanténen van túl.

Képtelen volt arra, hogy elmondja az édesanyjának

Balzsay Károly, korábbi profi bokszoló a Palikék Világa by Manna műsorában teljes őszinteséggel mesélt a betegségéről. Először 2014-ben erős éjszakai izzadással fordult orvoshoz amellett, hogy belázasodott és gyengének érezte magát. Több vizsgálatot is végeztek rajta mire kiderült, hogy limfómája, vagyis nyirokmirigyrákja van. Az orvosa azt mondta, hogy van rá megoldás, sőt, nyolcvan százalék az esélye a felgyógyulásra.

„Onnantól kezdve nem törődtem a miértekkel, nagyjából összeraktam, hogy ez a sorsom, de tudtam, hogy rendben leszek: néhány hét, a hülye kemoterápia és az ezzel járó dolgok. Akiknek nehéz, a körülöttem lévő emberek: a feleségem, a két gyermekem. Anyukámnak én nem tudtam megmondani, képtelen voltam közölni vele, megkértem a feleségemet rá. Az sem volt egy hosszú telefonbeszélgetés. Na, az a nehéz. Villámgyorsan megbékéltem a helyzettel, viszont azzal a kétellyel nem tudtam, hogy mi lesz velük.” – emlékezett vissza Balzsay.

Bejelölte a naptárában a kezeléseket, de közben folyamatosan dolgozott. Aztán eljött a nap, amikor tünetmentesnek nyilvánították.

Lapozz tovább, a cikk folytatódik!

Oldalak