Kepes András: Sosem lehettek igazi barátaim, mély emberi kapcsolataim

A 73 éves író-műsorvezető Mészáros Antóniának mesélt ellentmondásokkal terhelt, mozgalmas gyermekkoráról, de arról is vallott, hogyan őrizte meg fiatalos lendületét és energikusságát az elmúlt évtizedek során.

"Kialakult egyfajta önvédelmi mechanizmus bennem"

Különleges podcastsorozatot indított az UNICEF Magyarország: az Így lettem interjúi során híres emberek (színészek, írók, zenészek, televíziósok) osztják meg a publikummal gyermekkoruk sosem hallott, meglepő kulisszatitkait. A második évad rögtön az ország egyik nagy kedvencével, Kepes András író-műsorvezetővel indult, aki 73 esztendősen is őrzi hihetetlen frissességét, humorát és energikusságát. Kepesnek - aki újság- és regényíróként, televíziós műsorvezetőként, továbbá a Budapesti Metropolitan Egyetem Mozgókép Tanszékének oktatójaként is bizonyított már - ennélfogva nem esett nehezére, hogy gyermekkoráról anekdotázgasson. Felelevenítette például, hogy általános- és középiskolai tanulmányait Budapesten, Bejrútban és Buenos Airesben végezte; édesapja gyakori kiküldetései miatt rengeteget utazott a világban, élményei pedig felbecsülhetetlenül értékes tapasztalatokkal vértezték fel, azonban a kozmopolita életmód számos hátrányáról is említést tett.

„A gyerekkori megtapasztalásaim megtanítottak rá, hogy a túlélésem záloga az, hogy elfogadtassam, megszerettessem magam mindenkivel, mégis mindig idegen maradok” – nyilatkozta Mészáros Antóniának, a UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatójának Kepes. „Soha nem tudtam gyökeret ereszteni sehol, nem lehettek igazi barátaim, mély emberi kapcsolataim, kötődéseim. Nem volt rá idő, hogy ezek elmélyülhessenek; és kialakult egyfajta önvédelmi mechanizmus bennem: nem szabad túlzottan ragaszkodnom senkihez, hiszen bármikor elveszíthetem, ha ismét elköltözünk” - tette hozzá a neves író.

Lapozz, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak

  • 1
  • 2