Justin Timberlake régen és most

Nemrég ünnepelte 30. születésnapját Justin Timberlake, aki szinte már mindent elért, vagy jó úton halad afelé, hogy megkapjon mindent, amit ember csak el tud képzelni. Filmszerepek, szólókarrier, hatalmas ének- és tánctudás, producerkedés, szövegírás és természetesen gyönyörű nők.

Justin Randall Timberlake 1981. január 31-én látta meg a napvilágot a tennessee-i Memphis-ben. A kék szemű, szőke hajú fiú származását tekintve angol, de indián vér is csörgedezik az ereiben. JT első debütálása a Star Search című műsorban volt 1990-ben. 1995-ben bekerült a Mickey Mouse Club-ba, ahol Britney Speras-el és Christina Aguilerával szerepeltek közösen. Itt ismerkedett meg JC Chase-szel is, akivel később (1996-ban) megalapították az ’N Sync-et.

Emlékszem, fiatalabb koromban az iskolában - mi lányok - két ellenséges táborra szakadtunk. Az egyik csoport a Nick Carter vezette Backstreet Boys fiú-együttesért hullatta a könnyeit, a másik tábor pedig a Justin-féle ’N Sync-ért rajongott. Az öt tagból álló fiúcsapat hat éven keresztül ostromolta a slágerlisták élét. Bár ez alatt az idő alatt többször is felreppentek rémhírek a banda feloszlásáról. Közben az énekes-táncos fiú 1999-ben megkapta élete első filmszerepét a Disney Channel tv-csatorna produkciójában, a Model behavior-ban. Magánélete is reflektorfényben volt, hiszen ezekben az években került közelebbi kapcsolatba az ekkor még „szűzies” énekesnőhöz, Britney Spears-hez.

 

A figyelmet jól kihasználva Justin két lábra állt és 2002-ben az MTV Music Award-on lépett fel először szólóénekesként. Még ebben az évben megjelent első önálló albuma, Justfied címmel. A dalok (például a Rock your body, Cry me a river) lehúzták a csöpögős frontember álcáját Justinról. A korong elkészítésében olyan emberek segítettek JT-nek, mint Timbaland, a The Neptunes, Janet Jackson és Bubba Sparxxx. A kritikusok Michael Jackson Off The Wall című albumához hasonlították a Justfied-et. A következő évben, azaz 2003-ban a Rolling Stones magazin címlapján szerepelt

„A pop új királya” címszó alatt. Szintén 2003-ban a McDonald’s-nak írt kampányzenét. 2004-ben a Super Bowlon lépett fel Janet Jacksonnal. A botrányba fulladt mellvillantós videók a mai napig fent keringenek az interneten. 2004-ben négy Grammy díjat zsebelt be magának. Ekkor kapta meg élete első főszerepét is olyan színészek oldalán, mint Kevin Spacey és LL Cool J, az Edison Force című filmben. A 2006-os év a zeneiparban szinte csak róla és Timbaland-ról szólt: első videó-klipjükben Nelly Furtadoval közösen szerepeltek, a másodikban pedig  -Woody Alain múzsájával - Scarlett Johanssonnal forgattak.

Ha ez még mind nem lenne elég, 2006-ban gyerekkori barátjával betörtek a divatipar világába is, és megálmodták a William Rast márkanevet. Recrimation címmel kiadta második, Futuresex/Lovesounds címen pedig megjelentette harmadik lemezét is. Duettezett Madonnával, főszerepet kapott a The love guruban és a The open roadban is.

 

A magánéletében is szerencsésnek mondható fiú négy évig járt együtt Cameron Diazzal, most pedig lassan négy éve él boldog párkapcsolatban Jessica Biel színésznővel.

Oldalak