Sztárok

Iszonyú, ami a legendás énekessel történt: felismerhetetlenségig torzult az arca a brutális baleset után

John Denver dallamos, könnyed folk-pop dalai évtizedeken át szerepeltek a slágerlistákon: az amerikai countryénekes a hetvenes években élte a fénykorát, és valószínűleg mind a mai napig lubickolna a sikerekben, ha 53 éves korában nem történt volna egy szörnyű tragédia.

Borzalmas körülmények között hunyt el

John Denver 1943. december 31-én az új-mexikói Roswellben, John Deutschendorf néven látta meg a napvilágot. A széles rajongótáborral rendelkező countryzenész "Take Me Home, Country Roads" és "Rocky Mountain High" című dalaival vált ismertté és került a slágerlisták élére. Legnagyobb sikereit az 1970-es években aratta, énekesként magabiztosan mozgott a country, a folk és a pop eltérő stílusai között – az Egyesült Államokban 1975-ben az év contryzenészévé választották, 14 aranyalbummal és 8 platinalemezzel büszkélkedhetett. A sors azonban idejekorán közbeszólt, az imádott sztár pedig tragikus körülmények között, mindössze 53 évesen életét vesztette; részletek a galériában!

John Denvernek a Monterey-öbölben lévő Pacific Grove településen és a coloradói Aspenben voltak házai. (Az öböl San Franciscótól 80 kilométerre délre fekszik.) Az éneklés mellett más területek is fontos szerepet játszottak az életében: több környezetvédelmi ügyért is síkra szállt, és érdeklődött az űrkutatás iránt is.
Kattints a további képekért!

Janet Gaynor a némafilm korszak egyik legünnepeltebb csillagaként vonult be a történelembe, ráadásul ő volt az első színésznő, aki megkapta a legjobb női főszereplő Oscar-díjat, mellyel három filmben nyújtott alakításáért tüntették ki. Sokáig élvezhette a rivaldafényt, ám egy szörnyű baleset végül örökre megváltoztatott mindent.

Leadfotó: Gijsbert Hanekroot/Redferns/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A vöröshagyma héjának jótékony hatásai, valamint felhasználási módjai kevésbé ismertek, ezért most összeszedtük, miért nem szabad soha egyből kihajítani.
Home&Design
Idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását.
Lifestyle
Az ételek élvezete nemcsak az ízekben rejlik, hanem azzal is jár, hogy kielégítsék az éhséget, ám vannak olyan élelmiszerek, melyek elfogyasztása után csak még éhesebbnek érezzük magunkat, és további...