Elhunyt a világhírű színésznő, Hollywood egyik nagy ikonja

92 éves korában örök nyugovóra tért Hollywood aranykorának csillaga, Jane Powell, aki – miután szerződést kötött a Metro-Goldwyn-Mayer filmstúdióval – 1944-ben debütált a mozivásznon, majd többek között szerepelt a Királyi esküvő és a Hét menyasszony hét fivérnek című alkotásokban is.

Igazi ikon volt

A gyászhírt Susan Granger, Jane Powell barátja erősítette meg a sajtónak: a színésznő néhai férjével közös, wiltoni otthonában hunyt el természetes körülmények között – írja a People magazin. Powell már kiskora óta szerepelt a nyilvánosság előtt, kivételes hangja miatt sokan csodagyerekként emlegették: mindössze 5 évesen már hallható volt a portlandi rádióban, majd később is rendszeresen feltűnt különböző előadásokban. Nagyobb népszerűségre azután tett szert, hogy leszerződtette a Metro-Goldwyn-Mayer, s hamarosan a 40-es és 50-es évek egyik legünnepeltebb sztárjává vált. A Suzanne Lorraine Burce néven született színésznő Hollywood aranykorának egyik utolsó nagy dívája volt, s páratlan karriert futott be az évtizedek alatt, miközben a romantikát sem vetette meg: ötször volt házas, utolsó férje, Dick Moore 2015-ben távozott az élők sorából.

Jane Powell mindössze 15 éves volt, amikor először feltűnt a vásznon, méghozzá az 1944-es Song of the Open Road című musicalben, a következő években pedig sorra érték őt a megkeresések. Pár évvel később megismerte első férjét, a műkorcsolyázó Gearhardt Anthony Steffent, akivel 1949-ben házasodtak össze, majd 1951-ben megszületett a fiuk, Gearhardt Steffen, 1952-ben pedig lányuk, Ilene Steffen.
Kattints a további képekért!

Brigitte Bardot – egy utánozhatatlan szépség, akiért férfiak milliói rajongtak a hatvanas években. De nem csak a filmvásznon volt az erotika és a szenvedély földi megtestesítője: számos világsztárral bonyolódott szerelmi viszonyba, s élete során többször házasodott, 1992 óta azonban egyetlen férfi oldalán tűnik fel. Na de ki ez a titokzatos szerencsés?

Leadfotó: Profimedia

Oldalak