Jamie Lee Curtis Mátészalkára látogatott, ahonnan a családja származik – Fotó

A színésznő édesapja, Tony Curtis magyar kivándorlók gyermekeként született. Jamie Lee Curtis egy forgatás miatt érkezett Magyarországra, ősei szülőföldjére. További részletek a cikkben.

Jamie Lee Curtis Mátészalkára látogatott

Áprilisban Budapestre érkezett a 62 esztendős hollywoodi színésznő, Jamie Lee Curtis. A Halloween és a True Lies - Két tűz között sztárja szoros szálakkal kötődik hazánkhoz, ugyanis magyar felmenőkkel is büszkélkedhet. Édesapja, Tony Curtis New Yorkban született 1925-ben szegény magyar bevándorlók gyermekeként, Bernard Schwarz néven. Apja Schwartz Manó (Emanuel Schwartz) Mátészalkáról származott, míg édesanyja Klein Ilona (Helen Schwartz) a mai Szlovákia területén Nagymihályon, később elmondása szerint viszont Válykón született. Innen vándoroltak ki Amerikába a szülei.

A hollywoodi színészlegenda és szexszimbólum büszke volt magyar származására, többször is Magyarországra látogatott. Először 1985-ben járt hazánkban, amikor Mátészalkára is ellátogatott, majd 1988-ban újra szülei hazájába jött. 1996-ban a kormány meghívására részt vett a Magyar Filmesek Első Világtalálkozóján. Alapítványt hozott létre a Dohány utcai zsinagóga felújításának támogatására. Felkereste Mátészalkát is, ahonnan szülei kivándoroltak Amerikába. Itt is támogatta a helyi zsinagóga felújítását.

Mátészalkára látogatott vasárnap Jamie Lee Curtis is. A színésznő Hanusi Péter polgármester meghívására magánlátogatásra érkezett a szatmári régió fővárosába, ahonnan nagyszülei annak idején az Amerikai Egyesült Államokba emigráltak – közölte Mátészalka önkormányzata vasárnap az MTI-vel.

A közleményben felidézik, hogy Jamie Lee Curtis édesapja, Tony Curtis többször is járt a városban. Személyes relikviáiból kiállítást rendeztek be Mátészalkán, amelyet a nagyközönség június 26-án, a Múzeumok éjszakáján tekinthet majd meg, emellett a színészlegendáról kávézót is elneveztek.

Jamie Lee Curtis, aki jelenleg Magyarországon forgat a Borderlands produkció egyik főszereplőjeként, vasárnapi látogatásakor ezeket a helyszíneket is felkereste, valamint látogatást tett a helyi zsinagógában – írják.

Lee Curtis a mátészalkai látogatáson túl is számos fotót megosztott eddigi Magyarországon töltött ideje alatt, amelyeket galériánkban összegyűjtöttünk.

Lapozd fel a galériát!

Először április végén tett közzé egy képet a közösségi oldalán, amin a magyar zászló látható. „Büszke vagyok, hogy az őseim anyaföldjén lehetek” – írta a képehz a színésznő.
Kattints a további képekért!

Állítólag szeretők voltak, de az eset után meg tudjuk érteni, ha Marilyn Monroe inkább soha többé nem ment Tony Curtis közelébe.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak