Sztárok

Pokollá tette az életét a hírnév: rettenetes, min ment keresztült az egykori gyereksztár, évekig pszichiátrián kezelték

Jake Lloyd csupán 10 éves volt, amikor eljátszotta Anakin Skywalker gyermek énjét a Star Wars: Baljós árnyakban. Akkoriban mindenki úgy hitte, az ifjú színészre fényes jövő vár – sajnos azonban korántsem így történt.

Kisiklott az élete

1999-ben mutatták be George Lucas rendezésében a Csillagok háborúja című filmsorozat negyedikként megjelent epizódját, a Baljós árnyakat, amely nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hiszen sem a kritikusok, sem pedig a nézők körében nem aratott nagy sikert. A fiatal Anakin Skywalkert, a későbbi Darth Vadert alakító 10 éves Jake Lloyd munkáját számos negatív bírálat érte, valamint karakterét heves ellenérzésekkel fogadták, tekintve, hogy nem szívesen látták viszont az előző trilógia fenyegető gonosztevőjét ártatlan gyermekként. Nem meglepő, hogy mindez az ifjú színészt rettenetesen rosszul érintette, s bár próbált jó kapcsolatot ápolni a rajongókkal, a szűnni nem akaró megpróbáltatások egy idő után arra késztették, hogy néhány év után pontot tegyen az egyébként egész szépen induló karrierje végére. Ám ez még nem minden, a gyerekszínésznek továbbiakban sem volt könnyű dolga…

Jake Lloyd a coloradói Fort Collinsban látta meg a napvilágot, s mindössze hétéves volt, amikor 1996-ban először feltűnt a képernyőn: ebben az évben a Vészhelyzet című kórházi sorozat négy epizódjában szerepelt, a Hull a pelyhes című karácsonyi vígjátékban pedig Jamie Langstont, az Arnold Schwarzenegger által alakított egyik főszereplő fiát alakította.
Kattints a további képekért!

Corey Haim csillaga a nyolcvanas években kezdett emelkedni, a korszak rengeteg sikerfilmjében tündökölt, ám a felnőttkor küszöbére érve népszerűsége hamar kopni kezdett, őt magát pedig önpusztításba hajszolta a mellőzöttség.

Leadfotó: PA Images via Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Pár nappal ezelőtt röppent fel a hír, hogy a 82 éves legendás színész ismét apa lesz, azonban nem kellett sok idő, hogy kiderüljön, nem éppen felhőtlen apai boldogság övezi ezt az eseményt A...
Lifestyle
A csalók kreativitása végtelen, a banki adataink után most az e-mail fiókokon keresztül támadnak, méghozzá nem is akárhogyan.
Fashion&Beauty
Egyre népszerűbb a vegán bőr, de tudod pontosan, hogy miből is áll össze ez az anyag?