Sztárok

Jack Nicholson ezért utasította vissza minden idők egyik legnagyszerűbb filmszerepét

A három Oscar-díjjal kitüntetett amerikai színésznagyság is eljátszhatta volna Michael Corleone szerepét A Keresztapában, ő azonban másképp döntött.

Elszalasztotta a nagy lehetőséget

Sokáig egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy Al Pacino alakítja majd Michael Corleone szerepét Francis Ford Coppola kultikus gengsztereposzában, A Keresztapában (1972) és folytatásaiban (1974, 1990). A szerep kapcsán seregnyi neves fiatal színész neve felmerült (még az akkor igencsak újoncnak számító Robert De Niroé is, aki mindent megtett volna, hogy eljátszhassa a figurát, aztán a második részben nyújtott alakításáért Oscart kapott - Vito Corleone szerepében). Természetesen szóba került az akkor éppen világhírűvé vált Jack Nicholson neve is. Nicholson voltaképpen Hollywood szegénysorában, B-kategóriás színész-rendezőként robotolta végig a hatvanas éveket, és a Szelíd motorosokkal, a korszak egyik legnagyobb kultuszfilmjével tudott csak látványos áttörést elérni. Ha rábólint Michael Corleone szerepére, valószínűleg óriási lendületet kap bontakozóban lévő karrierje, ő azonban másképp döntött. De vajon miért?

Jack csak 2004-ben árulta el, miért mondott nemet a filmtörténet egyik legnagyobb és legizgalmasabb színészi kihívására.
Kattints a további képekért!

Az elmúlt években visszavonultan élt a háromszoros Oscar-díjas színésznagyság, évekig még fénykép sem készült róla. Azt rebesgetik, hogy Nicholson csupán pár embert enged közel magához, de 31 éves fia, Ray köztük van.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Sztárok
Seann William Scott az ezredforduló meghatározó tinivígjátéka mellett a Cool túrában, a Végső állomásban, a Jay és Néma Bob visszavágban és Az Amazonas kincsében is feltűnt, viszont valamiért nem...
Lifestyle
A hagyományoknak megfelelően idén is a Herendi Porcelánmanufaktúra készítette el a magyar futam nyertes trófeáit.
Lifestyle
Az időzítés jelentős hatással lehet a szervezet működésére és az általános egészségi állapotra.