Sztárok

Iszak Eszti elárulta, mi történik egy szépségverseny zárt ajtói mögött

Már javában zajlik a jelentkezés a 2017-es Miss Balaton szépségversenyre, amelynek egyik profi tanácsadója idén is a modell-műsorvezető, Iszak Eszti. A csinos tévéssel arról beszélgettünk, hogyan lehet felkészíteni a lányokat az előttük álló kihívásokkal teli időszakra.

"Tudniuk kell, hogy nem mindenki lesz kedves, nem mindenki fordul majd feléjük jóindulattal."

Milyen kommunikációs tanácsokra van szüksége a Miss Balaton versenyzőinek? Miben tudod segíteni őket?

Mivel a lányok csaknem 100 százaléka teljesen kezdő ebben a szakmában, tehát nem interjúzott még, nem állt túl sokszor színpadon, nincsen gyakorlata, én mindig arra próbálom felkészíteni őket, hogy mire számíthatnak egy-egy nagy eseményen. Ilyen például a verseny döntője is. A döntőt megelőző héten tartjuk a felkészítő tábort, amiben én is részt veszek. A színpadi beszédre próbálom felkészíteni őket, illetve arra, hogyan gyűrhetik le a nagyfokú izgalmat. Hiszen ilyenkor mindenki elképesztően izgul és ez nem mindenkire van jó hatással. Másrészt a döntőt követő interjúkra készítem őket. Tudniuk kell, hogy nem mindenki lesz kedves, nem mindenki fordul majd feléjük jóindulattal.

A lányok többségének mi az, ami konkrét problémát okoz kezdetben?

Egyértelműen az izgalom. Félnek tőle, hogy esetleg leblokkolnak a színpadon, vagy nem azt válaszolják a kérdésekre, amit alapvetően szerettek volna. Amiatt is aggódnak, hogy tudnak-e majd egész mondatokban válaszolni a lámpaláz ellenére. Olyan is előfordul, akinek elhalkul a hangja, vagy éppen hadar. A gyakorlás a kulcsa a dolognak, ezt mindig elmondom nekik.

Milyen gyakorlati tippeket vetsz be ilyenkor? Hogyan tanítod őket?

Szoktam például légzésgyakorlatokat mutatni, amik megszabadítanak egy kicsit a stressztől, illetve beszédgyakorlatokat tanítok nekik, amikkel bemelegíthetőek az arcizmok. Sokat beszélgetek velük, az én órám mindig interaktív.

A magánéleti problémáik megoldásában is segítséget nyújthatsz?

Szerencsére sok időt töltök velük, így van alkalmam megismerni őket. A nagy döntőben már nem veszek részt, nincsen szavazati jogom, szóval engem ez nem befolyásol. Ezért, ha magánéleti problémával fordulnak felém, nagyon szívesen segítek. Igaz, erre csak az órán kívül van lehetőség.

Lapozz, az interjú a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Minden szülő tudja, milyen az, amikor gyermekünk fegyelmezésében kudarcot vallottunk és egész egyszerűen kifogytunk az eszközökből. Egy kínai házaspár megdöbbentő nevelési módszerrel rukkolt elő.
Sztárok
Ez gyors volt! Hihetetlen ok miatt válik a legendás brazil csatár felesége - alig több mint három hétig tartott a házasságuk.
Sztárok
A Mizu című dal révén került reflektorfénybe Karácson Tamás, amiből az egyik legismertebb, generációkon átívelő hazai sláger lett – ám a sikernek bizony volt árnyoldala is.