Titkok Hitler feleségéről – Ilyen nő volt Eva Braun

Eva Braun egyáltalán nem volt olyan jelentéktelen, ártatlan szőkeség, amilyennek lefestették.

A titokzatos nő, aki egy szörnyetegbe szeretett bele

109 éve született meg Eva Braun, Hitler felesége – igaz, házasságuk csak 36 óráig tartott, de kapcsolatuk hosszú évekre nyúlik vissza. A 17 éves lány fényképész-segédként dolgozott Heinrich Hoffmann mellett, amikor először találkozott a nála 24 évvel idősebb Adolf Hitlerrel. Eleinte nem különösebben foglalkozott a férfival, de idővel egyre közelebbi kapcsolatba kerültek, kabátokba dugott papírfecnik segítségével adták egymás tudtára kölcsönös szimpátiájukat, majd szeretők lettek. A Führer nem igazán vállalta fel a kapcsolatukat, a külvilágnak az elkötelezett államférfi képét szerette volna sugallni, ezt pedig Eva nem viselte túl könnyen, számára tényleg csak Hitler létezett. Szerelméért öngyilkosságot is megkísérelt két alkalommal. A vég közeledtével lett volna alkalma elmenekülni, de ő Hitlert, és ezzel a biztos halált választotta. 33 éves volt, amikor 1945. április 28-án este hozzáment szerelméhez, két nappal később pedig már mindketten halottak voltak.

A történészek sokáig viszonylag jelentéktelen figuraként tekintettek Eva Braunra, pedig korántsem volt olyan szende és engedelmes, mint amilyennek a dokumentumfilmekben és a korral foglalkozó könyvekben lefestették. De akkor milyen is volt igazából Frau Hitler?

A részletekért lapozd fel a galériánkat!

Az emberek mindig azt gondolták róla, hogy nem több egy vonzó nőnél, aki történetesen egy szörnyetegbe szeretett bele, ám Braun fontos szerepet játszott Hitler belső körében. Bár nem mondható, hogy befolyásolta a politikai döntéseket, de az sem állja meg a helyét, hogy ártatlan virágszál vagy „ostoba szőkeség” lett volna.
Kattints a további képekért!

A 102 éves nő lerántotta a leplet a náci párt vezetőjéről.

Leadfotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Szólj hozzá Te is!