Magyar riválisa volt Marylin Monroe-nak - egy hazai varrónő, akinek csillaga van Hollywoodban

Ilona Massey a szegény budapesti életből egy csapásra a legnagyobb hollywoodi produkciókban találta magát. Pedig saját bevalllása szerint nem értett ő semmihez, színházi felvételijén is bevallotta: sem a tánc, sem az ének nem az erőssége. Egy dolog azonban megváltoztatta az életét, hogy mindenkinél jobban akarta.

Varrás helyett filmgyárak

A Hollywoodban található Walk of Fame közkedvelt túrista célpont. Látogatók milliói látogatnak el, hogy a csillagokkal fotózkodjanak - persze, amikor nincs koronavírus-járvány. A magyaroknak szinte kihagyhatatlan lenne Ilona Massey csillaga, hiszen a hatalmas karriert befutott színésznő magyar.

Hajmássy Ilona a magyarok körében nem örvendett túl nagy népszerűségnek, az Amerikai Egyesült Államokban viszont annál inkább. Karrierje 1938-ban kezdődött, és folyamatosan felfelé ívelt. Tökéletesen énekelt, koloratúrszoprán hangja, hiteles színészi játéka és nem utolsó sorban dekoratív külseje miatt a Metro-Goldwyn-Mayer, az United Artists, és más vezető filmgyártók egyik legfoglalkoztatottabb színésze lett.

Ilona Massey, 1910 júniusában látta meg a napvilágot, akkor még Hajmássy Ilonaként Budapesten. Gyerekkorában igen szegények voltak, ám néha lehetősége adódott egy kicsit világot látni, gyermek-nyaraltatási akcióval utazhatott ki több alkalommal Hollandiába. A nyelvet egy szempillantás alatt elsajátította, oly annyira, hogy amikor hazatért, szinte teljesen elfelejtette a magyar nyelvet, szabályosan újra kellett tanulnia - állítja a GradSubotica.

Az évek alatt diplomás varrólány lett belőle, ezek az iratok a mai napig megvannak. A dokumentumban még az is fel van tüntetve, hogy Hajmássy Ilona közepes termetű, hosszú arcú, ép fogakkal, rendes szájjal és orral. Nem dolgozik azonban soha szakmájában, mert szíve nem ezt diktálta.

A magyar varróleány pedig jó döntést hozott, a szegény budapesti évek után Hollywood legékesebb csillaga lett.

Hogy hogyan lett Marylin Monroe versenytársa és hogy került Amerikába? Galériánkból kiderül!

Hajmássy Ilona a Király Színházba jelentkezett színésznőnek. Miután elmondta, hogy attól függetlenül, hogy ez az álma sem énekelni, sem táncolni, sem játszani nem tud, már majdnem elküldték, ám ekkor nyílt az ajtó.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: ProfiMedia-RedDot

Oldalak