II. Erzsébet királynő humoránál volt: politikai csúcstalálkozón viccelődött

Pár héttel ezelőtt szörnyű veszteség érte II. Erzsébet királynőt, Nagy-Britannia 95 esztendős uralkodóját, amikor elveszítette Fülöp edinburghi herceget, akivel több mint hét évtizedig éltek boldog házasságban. Szerencsére a jelek szerint, ha nehezen is, de fantasztikus humorának hála sikerül megküzdenie a tragédiával.

Egy igazi királynő karddal vág tortát

A királynő részt vett a G7-csúcstalálkozó egyes eseményein, amely informális fórumként szolgál a világ legfejlettebb ipari országainak – Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, Egyesült Királyság és Egyesült Államok – vezetői számára.

Pénteken II. Erzsébet a Big Lunch, vagyis Nagy Ebéd nevezetű eseményen történelmet írt, amikor egy ünnepségen ragaszkodott ahhoz, hogy karddal vághasson fel egy tortát a cornwalli St. Austellben, ahová Kamilla és Katalin hercegnék is elkísérték. A kardot a cornwalli főhadnagy adta át neki, és amikor az egyik segítő tudatta, hogy sima kés is rendelkezésre áll, a királynő így válaszolt: „Tudom, de ez szokatlanabb”. Szavait kitörő nevetés fogadta.

A vicces pillanat itt nézhető meg:

Nem ez volt az egyetlen alkalom a hétvégén, amikor az angol királynő megcsillogtatta a humorát. A következő oldalon mutatunk még egy vicces jelenetet.

Lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2