Sztárok

Paranoiája és tisztaságmániája vezetett a milliárdos zseni halálához: a biszexuális rendező még a ruhát sem tűrte meg magán

Howard Hughes-ot több szempontból is valódi zseniként tartották számon szerteágazó tehetsége miatt, azonban a milliárdos elméjén életének második felére teljesen elhatalmasodott a paranoia és a különcség, ami halálához is vezetett.

A nőket és a férfiakat sem vetette meg

Howard Hughes neve idehaza talán nem olyan ismert, külföldön azonban a filmproducerként, rendezőként, mérnökként és pilótaként is tevékenykedő férfit valósásos zseniként tartották számon: a milliárdos szerencsés családba született, hiszen apjától egy jól menő szerszámgépgyárat örökölt, amely megadta az alapot Howard költséges filmes és repülőgépipari vállalkozásaihoz. Ő rendezte például a Pokol angyalai című háborús filmet, valamint A törvényen kívüli című westernfilmet is, valamint 1932-ben létrehozta a Hughes Aircraftot, illetve egy nonprofit orvosi kutatószervezetet is, így érthető, hogyan is lett belőle olyan vagyonos ember: Hughes több lábon állt, két híres repülőmodellt is tervezett, de több repülési világrekordot is felállított. Vele kapcsolatban azonban talán mégsem ez az érdekes, hanem életének második fele, amit teljes elzártságban és paranoiában töltött az emberektől távol: a zseniből őrültté avanzsált Howard 1966-ban végleg eltűnt a világ szeme elől, elzárkózva, magányosan élt, korábbi pszichés zavarai pedig ekkorra már teljesen elhatalmasodtak rajta, halálához is egyik beteges szokása, a tisztaságmánia vezetett.

Howard fiatalon igazi szívtiprónak számított: külseje és vagyona miatt nők milliói hevertek a lába előtt, gazdagságának és sármjának pedig még a kor legnagyobb sztárjai, főleg színésznői sem tudtak ellenállni.
Kattints a további képekért!

Carrie Fisher, a Star Wars-filmek Leia hercegnője 2016. december 27-én távozott az élők sorából. A filmrajongók azóta is szívükben őrzik a hetvenes-nyolcvanas évek ikonikus színésznőjét, aki egész életében mentális betegségekkel és súlyos drogfüggőséggel küzdött, s végül szenvedélybetegsége korai, fájdalmas halálához is hozzájárult.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Kezdetben minden zuhany káprázatos és csak úgy csillog a tisztaságtól: a csempe szép fehér, a fugák makulátlanok és az üvegajtók teljesen átlátszók. Ám az idő múlásával, akármilyen rendszeresen is...
Sztárok
Harry herceg nyitott lenne a békülésre, főleg most, hogy édesapja, III. Károly, valamint sógornője, Katalin hercegné is súlyos betegségben szenvednek. Vajon van egyáltalán erre esély?
Fashion&Beauty
A dús szemöldök az egyik legnagyobb trend idén, amiről mindenki csak álmodozik. Azonban, ha megfogadsz pár egyszerű tippet, gyorsan elérheted a tökéletes formát, méghozzá természetes úton, rövid idő...