Hosszú Katinka önbizalomhiánytól szenvedett? Férje elárulta a háromszoros olimpiai bajnok titkát

Hosszú Katinka férje és edzője, Shane Tusup az M4 Sportnak adott hosszabb interjút, amelyben őszintén beszélt arról, milyen problémákkal kellett megküzdeniük az elmúlt években házaspárként, illetve a medencében. Olvasd el, mit mondott!

Hosszú Katinkának nem volt elég önbizalma

A 27 éves Hosszú Katinka még soha nem tudott olyan sikereket elérni olimpián, mint férje és edzője, Shane Tusup irányítása alatt, pedig a riói olimpia volt zsinórban a negyedik, amire kijutott. Az M4 Sport munkatársa most Shane-nel készített interjút, kérte, árulja el, mire volt szüksége Katinkának ehhez a fantasztikus teljesítményhez.

"Minden összeállt, nem követett el hibát. Ez az amiért négy éven keresztül dolgoztunk. A világbajnokságokon, az Európa-bajnokságokon és minden kisebb versenyen amikor úszott, minden apró részletet be tudott gyakorolni. Jó volt látni ezt az egészet, ahogy összeállt ez az ember feletti teljesítmény, amivel semmissé tette az addigi világcsúcsot. Nagyon sokat dolgoztunk az önbizalmán, hogy elhiggye, képes rá. Elkezdte elfelejteni a sikertelenebb időszakot, és csak a saját teljesítményére koncentrált. Ez egyre jobban ment neki és kezdtek összeállni a dolgok" - árulta el a büszke férj.

Tusup azt is elmondta, Katinka nagyon élvezte a felkészülést, hiszen a módszerük lényege, hogy az edzések mellett minél többet versenyezzen, hogy mentálisan megerősödhessen. Szavaiból tehát úgy tűnik, az imádott Iron Lady korábban azért nem tudta megmutatni, mire képes, mert a lámpaláz miatt nehezebben koncentrált a nagyobb megmérettetések során. Így már még jobban érthető, hogy Shane miért drukkol üvöltve, vöröslő fejjel a medence partjáról, valahányszor szerelme vízbe ugrik.

"A legtöbbször tudja, hogy mi fog történni és önbizalmat merít abból, hogy képes kezelni ezeket a helyzeteket" - fűzte még hozzá Shane.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: M4 Sport

Oldalak

  • 1
  • 2