Sztárok

Férfiak dominálta időkben éltek, mégis páratlan módon uralkodtak: ez a 6 királynő teljesen megváltoztatta a világot

Te melyikük sztorijáról hallottál már, és kinek az élettörténetét ismered a legjobban? Nos, ha eddig mindegyik uralkodónőről csak keveset tudsz, akkor jó helyen jársz, ugyanis cikkünkben érdekes információkat olvashatsz a világ hat talán legismertebb királynőjéről.

Mindegyikük a maga módján volt különleges

Bár sokáig csak háttérszereplőknek tartották őket a férfiak uralta világban, néhány királynő óriási hatalomra tett szert a történelemben. Egy izgalmas dokumentumsorozat, a Királynők, akik megváltoztatták a világot hat ilyen uralkodónőt helyez új megvilágításba: feltárja, mi hajtotta őket, hogyan erősítették meg a hatalmukat és közben persze azt a kort is bemutatja, amelyben ők voltak a vezérek. A friss, hatrészes sorozat hazánkban december 12-én 21:00-kor startolt el a Viasat Historynak köszönhetően. Lássunk eme hat királynőről egy-egy izgalmas érdekességet, lapozd fel galériánkat!

1. I. Erzsébetnek, a szűz királynőnek több mint 3000 darabból álló ruhatára volt. Az 1500-as években bő 45 évig uralkodó angol királynő évente nagyjából 10 000 fontot költött ruházatra, ami elképesztő vagyonnal ért fel, a kincstárnok szerint viszont „őfelsége ruházata királyi, nem túl drága és nem is hivalkodó” volt. Erzsébet rajongott az akkoriban újdonságnak számító selyemharisnyáért, minden héten vett egy párat magának, ami ugyan egy kisebb parasztgazdaság haszonbérletébe került, de használat után azokat egy-egy udvarhölgyének adományozta.
Kattints a további képekért!

A 2000-es, 2010-es évek slágereivel folytatódik december 16-án a Duna showműsora. Galambos Dorina a Család-barát élő műsorában jelentette be, hogy A legnagyobb hős című HoneyBeast-szerzeménnyel vesz részt az évszázad magyar slágerét kereső versenyben.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Sztárok
Lifestyle
Az alábbi három csillagjegy egyike alatt születtél? Akkor várhatóan a te hetedet is próbatételek nehezítik meg.
Fashion&Beauty
A forró hónapok megérkezésével nemcsak a ruhatárunk frissül fel könnyed, szellős darabokkal, hanem a sminkünk is új, élénkebb és frissebb irányt vesz.
Lifestyle
A cukkini egy igazi szuperzöldség, hiszen egyrészt igencsak sokoldalú, másrészt remek hatással van az egészségre. Ráadásul gyorsan is nő, viszont ha szeretnéd, hogy egész nyáron legyen termésed, nem...