Nem mint a mesékben - így élnek a világ hercegnői a valóságban

Nem minden arany, ami fénylik - tartja a mondás. Ez pedig a hercegnők, királynők életét illetően hatványozottan igaz. Nem csak a mesés vagyon és a fényűző luxus a jellemző, de sokszor a szigorú szabályok és az extrém elvárások is.

Nem mindenki ügyel a látszatra

A kislányok sokszor álmodoznak arról, bárcsak hercegnőként élhetnének. Talán ez a titulus, és a hozzű fűződő javak, kissé kecsegtetőbbek a mesékben, mint a valóságban. Ugyan az előkelőségek pénzben nem szenvednek hiányt, és a legmenőbb körökben mozognak, hiába a vagyon és a hatalom, nem csinálhatnak bármit. Most kiderül, hogyan élnek ők a valóságban.

A hercegnőket körülbelül két csoportba sorolhatjuk, egyik felük hatalmas szigorban él, még a többiek botrányokról híresek és olyan partikra járnak, amelyeket minden bizonnyal nem néznek túl szívesen családtagjaik.

Ha királyi családra, hercegnőkre, udvarra gondolunk, az emberek nagyrésze azonnal az angol királyi családra asszociál. Pedig a világ ennél sokkal nagyobb, és hiába írunk 2021-et, hercegnők és királynők több országban is vannak.

Ha eddig csak Katalin és Diana hercegnéig jutottál az uralkodókat illetően, akkor lapozd végig galériánkat, amelyben öt belevaló hercegnőt mutatunk be.

Alexandra, Luxemburg hercegnője A bájos szépségnek igen komolyan vették neveltetését, nem csoda, hogy öt nyelven beszél. Rajong a sportokért. Az európai hercegnők közül neki van a leghosszabb neve: Alexandra Josephine Teresa Charlotte Marie Wilhelmine of Luxembourg, az öröklési listán csak az ötödik.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak