Sztárok

Harry herceg lánya is felkerült arra a bizonyos listára, de így is veszélyben az öröklés

Jobb később mint soha. Meghan Markle és Harry herceg lánya, Lilibet Diana hivatalosan is bekerült a királyi családba - hét héttel a kaliforniai Santa Barbara Cottage kórházban történt születése után.

A nyolcadik a sorban

A Royal.UK hivatalos honlapját hétfőn frissítették, így most már Lilibet a nyolcadik a brit trónutódlásban. Ez egy hellyel marad el bátyja, a 2 éves Archie mögött, és kettővel szerepel Harry herceg után, aki jelenleg hatodik a trónöröklési sorban.

Meghan anyukája nem szerepel a listán, mivel nem királyi leszármazott - ahogy Kate Middleton vagy más királyi házastársak, például Mike Tindall és Sarah "Fergie" Ferguson, York hercegnője sem.
Az öröklési sor jogi alapja a 17. századig és III. Vilmos uralkodásáig nyúlik vissza. Legutóbb 2013-ban módosították, hogy véget vessenek a férfi elsőszülöttségi rendszernek, amely a férfi örökösöket automatikusan a testvéreik fölé helyezte az öröklési sorban.

A módosításokkal egyidejűleg eltörölték azt a történelmi szabályt is, amely szerint egy királyi személy nem tarthatta meg a listán elfoglalt helyét, ha római katolikus nőt vett feleségül. A változások 2015 márciusában léptek hatályba - de csak a 2011. október 28-a után született királyi gyermekekre vonatkoznak.

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Sztárok
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.
Sztárok
Charlotte hercegnő már most lenyűgöző sportoló, édesanyja, Katalin hercegné nyomdokaiba lépve többféle sportot is szeret, a tenisztől a rögbiig. Ám egy sport különösen elrabolta a szívét: a futball.
Home&Design
Az orchidea az egyik legszebb virág az egész világon. Ha fordítunk egy kis időt a gondozására, akkor olyan gyönyörű lesz, mint még soha!