Sztárok

Elhunyt a 18 éves katona, aki II. Erzsébet koporsóját őrizte

Szerdán, a londoni Hyde Park-i laktanyában bukkantak rá a fiatal férfi holttestére. Idegenkezűség gyanúja nem merült fel.

Tragikusan fiatalon távozott az élők sorából

Tizennyolc esztendős korában meghalt az egyik fiatal katona, aki a szeptember elején elhunyt brit királynő, II. Erzsébet (1926-2022) sírját őrizte - értesült róla a BBC. A 18 éves férfi holttestére a londoni Hyde Park-i laktanyában bukkantak rá szerdán. Idegenkezűség gyanúja a hírek szerint nem merült fel.

A néhai Jack Burnell-Williams is részt vett Erzsébet királynő szeptember 19-én megtartott gyászszertartásán. A Metro információi szerint a lovas a koporsót kísérte. A hadsereg szóvivője kifejezte őszinte részvétét az elhunyt katona családjának, hozzátartozóinak és barátainak, továbbá mindenkit megkért rá, hogy tartsák tiszteletben a gyászolók magánszféráját.

A 96 esztendősen elhunyt II. Erzsébet királynő már életében legendává vált, brit alattvalói körében - egy-egy kivételes időszaktól eltekintve - gyakorlatilag hetven éven keresztül elsöprő népszerűségnek örvendett, így nem csoda, ha halála az egész nemzetet, sőt a világ más országait is mélyen megrázta. Temetése, melyre szeptember 19-én került sor, az elmúlt évszázad egyik legnagyobb szabású búcsúztatása volt Nagy-Britanniában (hasonlóra csak II. Erzsébet néhai édesapja, VI. György király halálakor került sor 1952-ben, kereken hetven évvel ezelőtt).

Továbbra sem hozták nyilvánosságra II. Erzsébet brit királynő halálának pontos okát, de egy orvos elárulta, milyen betegséggel küzdhetett élete utolsó időszakában a néhai uralkodó.

Leadfotó: Facebook / All India Radio News

Oldalak

Sztárok
Sztárok
A 2022-es Dancing with the Stars ezúttal is egy hatalmas, fergeteges hangulatú élő show-al zárult, ahol a nézők óriási meglepetéseknek lehettek szemtanúi, az est végén pedig az is kiderült, melyik...
Fashion&Beauty
Rengeteg olyan kombináció van, ami felvéve tökéletesen kiegészíti egymást. Ilyen a következőkben bemutatott ing-baseball sapka párosítás is, amivel tele van jelenleg minden közösségi oldal.
Sztárok
Katalin hercegné már túl van a negyedik X-en, emellett három gyermeket is a világra hozott, de továbbra is kirobbanó formában van, így nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak arra, vajon mivel éri ezt el.