Elhunyt Dusty Hill, a ZZ Top basszusgitárosa

A zenészt 72 éves korában, álmában érte a halál.

Jóindulat és sziklaszilárd elkötelezettség

72 éves korában, houstoni otthonában hunyt el Dusty Hill, a ZZ Top nevű zenekar basszusgitáros-énekese - tudatta a Rolling Stone. A hírt a művész szóvivője is megerősítette, a halál pontos oka egyelőre nem ismert. Hill két zenésztársa, Billy Gibbons és Frank Beard egy közleményt is kiadott, melyben arról számoltak be, hogy régi barátjukat álmában érte a halál. Úgy fogalmaztak: nekik és rajongótáboruknak is nagyon fog hiányozni Hill jóindulata, állhatatos jelenléte és sziklaszilárd elkötelezettsége.

A zenekar a múlt héten a honlapján írta, hogy Hill egy csípősérülés miatt kényszerpihenőre vonult, ugyanakkor társai bíztak mielőbbi felgyógyulásában.

A ZZ Top nevű texasi blues-rock együttest 1969-ben alapította Billy Gibbons gitáros/énekes. Három tagcsere után egy évvel később csatlakozott a zenekarhoz Dusty Hill basszusgitáros, valamint Frank Beard dobos, és azóta is ebben a felállásban játszanak. Legnagyobb sikereiket az 1970-es és 1980-as években érték el. Lemezeikből több mint 50 millió példány kelt el világszerte, ebből 25 millió csak az USA-ban. 2004. március 15-én a rock and roll halhatatlanjai közé választották őket.

A ZZ Top jellegzetes megjelenéséhez hozzátartozott Gibbons és Hill szinte megszólalásig hasonló külseje: a hosszú szakállak és a fekete napszemüvegek - írja a Wikipédia.

Leadfotó: Profimedia - Red Dot

Oldalak