47 éves korában elhunyt Benedek Tibor

A legendás vízilabdázó halála sokként érte az egész országot.

Elhunyt Benedek Tibor

47 esztendős korában elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó, aki 2013 és 2016 között a férfi vízilabda válogatottunk szövetségi kapitányaként is tevékenyedett - közölte a Magyar Vízilabda Szövetség. A legendás sportoló májusban jelentette be, hogy teljesen visszavonul a sportágtól. Döntését akkor nem részletezte, csupán annyit közölt a sajtó nyilvánosságával, hogy magánéleti okok állnak mögötte. A nagyközönség ekkor még nem sejtette, hogy a híresség komoly betegséggel küzd.

"Ma hajnalban örökre lecsukta szemét Benedek Tibor, a háromszoros olimpia bajnok, világ- és Európa bajnok vízilabdázó legenda. Családja, csapattársai, az egész vízilabda társadalom és a szurkolók számára pótolhatatlan és felfoghatatlan űrt hagyott maga után. Részvétnyilvánításaikat nyilvános felületeken tisztelettel fogadjuk. Családja kérésére azonban kérjük mind a közvéleményt, mind a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben e nehéz időszak játékszabályait" - áll a családnak az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Háromszoros olimpiai bajnok volt

Benedek Tibor játékosként klub- és válogatott szinten is minden lehetséges nagy trófeát begyűjtött; a nemzeti csapattal a három ötkarikás győzelme mellett világ- és Európa-bajnoki címet, világkupa- és világliga-sikereket ünnepelhetett. Tagja a sportági Hírességek Csarnokának, és egyike a vízilabdázás tíz háromszoros olimpiai bajnokának. 2012-ben vonult vissza, ezután lett a válogatott szövetségi kapitánya. 2013-ban a világbajnoki címig vitte a csapatot. Benedek - aki 10 évvel ezelőtt házasodott össze a népszerű divatmodellel, Epres Pannival - művészdinasztiából származott: édesapja a Kossuth-díjas színművész, Benedek Miklós, nagyapja pedig a színészként és konferansziéként is ismertté vált Benedek Tibor volt. A nagyszerű vízilabdázó fiatalon, mindössze 47 esztendősen távozott az élők sorából.

Őszinte részvétünk a hozzátartozóknak és a családnak.

Leadfotó: Facebook

Oldalak

Szólj hozzá Te is!