Sztárok

Íme, a Grammy 2022-es jelöltjei: taroltak a fiatal tehetségek

Már a jelöltek listájára is óriási dolog feljutni a zenei ipar legfontosabb elismerésének számító Grammy esetében.

A Grammy-jelöltek névsora

Kedden élő online közvetítés keretein belül hirdették ki a zeneipar legnagyobb presztízsű elismerésének számító Grammy-díj 2022-es jelöltjeit. A legtöbb – szám szerint 11 jelölést – Jon Batiste amerikai dzsessz-, blues- és rockzenész kapta, őt a hamarosan hazánkban koncertező Justin Bieber, Doja Cat és H.E.R követi nyolc-nyolc jelöléssel. Általánosságban elmondható, hogy a populárisabb kategóriák jelöltjeinek átlagéletkora a húszas évek környékén mozog.

Ez az első alkalom, hogy a három legfontosabb kategória – az év albuma, dala és felvétele – jelöltjeinek számát nyolcról tízre növelték, a változást Harvey Mason Jr, az akadémia ügyvezetője jelentette be. Batiste és Bieber a legnagyobb presztízsű kategóriában, az év albuma címért versenyez Billie Eilish-sal, Doja Cattel, H.E.R-rel, Kanye Westtel, Tony Bennett-tel, Lady Gagával, Olivia Rodrigóval és Taylor Swifttel.

Érdekesség, hogy bár Taylor Swift jelölést szerzett az év albuma kategóriában az Evermore-ral, de sem az év dalai, sem az év felvételei között nem található a neve. Eilish, Rodrigo, Bieber és Batiste az év felvétele kategóriában is kapott jelölést, és a svéd ABBA új kislemezével, az I Still Have Faith in You-val is versenyezniük kell.

A 18 éves Olivia Rodrigo – aki januárban tört be az amerikai slágerlistákra – hét jelölést kapott, köztük a legjobb új előadó kategóriában, valamint debütáló, Sour című lemezével az év albuma címért is indulhat.

A Grammy-díjakat jövőre 64. alkalommal adják majd át. A zenei ipar legfontosabb elismeréseit 2022. január 31-én adják át egy ünnepi, sztárfellépésekkel teletűzdelt gálán Los Angelesben.

Egy emberként döbbentek le a rajongók, amikor nemrég kiderült: zátonyra futott a hollywoodi álompár, Camila Cabello és Shawn Mendes két éve tartó párkapcsolata. Amerikai bulvárlapok értesülései szerint a két hírességnek jó oka volt arra, hogy véget vessen a románcnak.

Fotó és leadfotó: 123rf

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Összesen 16 pálinkaház nevezett 103 tétellel - máris mutatjuk, mely pálinka lett idén az ország legjobbja.
Egészség
Egy új kutatás igyekezett megválaszolni a kérdést, ami voltaképpen az ősidők óta foglalkoztatja az emberiséget.
Fashion&Beauty
A télnek van az a bosszantó hátránya, hogy ilyenkor sokkal szárazabb a bőrünk, és az ajkaink is könnyebben kicserepesednek.