Ők voltak Freddie Mercury nagy szerelmei - fotók

Freddie Mercury, a Queen frontembere tragikusan fiatalon, mindössze 45 évesen távozott az élők sorából, páratlan énekhangjával és kalandos életútjával azonban örökre beírta magát a történelembe. Az énekes két kanállal falta az életet és sosem vetette meg a szerelmi viszonyokat: köztudott volt, hogy rengeteg szerető fordult meg az ágyában, de a halála előtti időszakban végül rátalált az igaz szerelemre.

Hiányát ma is érezzük

Túlzás nélkül állítható, hogy Freddie Mercury a múlt évszázad egyik legtehetségesebb zenésze volt – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Queen örökzöld dalai a mai napig töretlen sikernek örvendenek, sőt, még azok is előszeretettel hallgatják ezeket a slágereket, akik bőven az énekes elvesztése után jöttek világra. Mint ismert, Freddie halálát AIDS okozta, betegségébe azonban nagyon keveseket avatott be, a nyilvánosságnak pedig csak a halála előtt egy nappal számolt be arról, hogy HIV pozitív. A legenda rajongóinak száma talán még inkább megugrott az utóbbi években, köszönhetően annak a 2018-as, Bohém rapszódia című mozifilmnek, amely részletes betekintést enged a magánéletébe, a családi drámájába, a karrierjének alakulásába és a szerelemi kalandjaiba – utóbbi pedig, valljuk be, simán megérne egy külön alkotást is. S bár életének utolsó szakaszát szerelmével, Jim Huttonnal töltötte, a férfi előtt rengeteg szerelmi viszonyba bonyolódott. Voltak, akik összetörték a szívét, néhányan igazán boldoggá tették, míg megint mások csak rövid kalandként bukkantak fel az életében – betegségéhez hasonlóan azonban a legtöbb kapcsolatát is hétpecsétes titokként őrizte. Galériánkban összeszedtük, kik voltak a Queen frontemberének nagy szerelmei!

Freddie első – és egyben utolsó – barátnője Mary Austin volt, akivel 1970-ben ismerkedett meg. Kapcsolatuk hat éven át tartott, de az énekes coming outja után is baráti viszonyban maradtak. Sőt, olyannyira szoros volt közöttük a kapcsolat, hogy Mary a legenda mellett volt még annak legutolsó napjain is, ráadásul ő az egyetlen élő ember, aki tudja, hol nyugszik szeretett barátja – Freddie ugyanis a halála előtt megkérte, titokban temesse el, mert félt attól, hogy a rajongók feldúlják a sírját. Az énekes Maryre hagyta örökségének nagy részét, köszönetképpen azért, hogy egész életében mellette állt – írja a Mirror.
Kattints a további képekért!

Már nem élhette meg, hogy személyesen adja át.

Leadfotó: Profimedia

Oldalak