Sztárok

40 éves sem volt az elfeledett zenei zseni, amikor elhunyt: máig rejtély, hogy halálát tragikus baleset vagy öngyilkosság okozta

Graham Bond kiváló képességű zenész volt, akit az angol rhytm & blues királyaként tartanak számon, életében azonban sajnálatos módon kissé alul értékelték, karrierjének pedig egy szörnyű tragédia vetett véget.

Őstehetség volt

Graham Bond 1937. október 28-án az essexi Romford nevű kisvárosban látta meg a napvilágot. Élete nem indult könnyen, ugyanis korán árva lett, szerencsére azonban szerető családhoz jutott, ahol megismertették vele a muzikalitást. Hamar elkezdett zenélni tanulni, majd a Don Rendell Quintet altszaxofonosa lett, később azonban elfordult a dzsessztől, és 1962-ben egy rövid időre Alexis Korner Blues Incorporated-jében játszott, olykor orgonán is, aminek később nagy kísérletezőjévé vált. Nem sokkal később egyre több szakmabeli számára vált ismertté a neve, ő pedig szenvedélyesen vetette bele magát a muzsikálásba, ám sajnos mindeközben kicsúszott a lába alól a talaj, s végül tragikusan fiatalon életét vesztette, halála körül pedig mind a mai napig sok a kérdőjel. Részletek a galériában!

Graham Bond 1963 elején egy szupertriót szervezett a Kornertől kivált tagokból – Jack Bruce lett a basszusgitáros és Ginger Baker a dobos. Rövid időre csatlakozott hozzájuk John McLaughlin gitáros, - akit a koncerteken időnként Neil Hubbard stúdiózenész helyettesített – és Dick Heckstall-Smith szaxofonos.
Kattints a további képekért!

Elliott Smith halála a mai napig vita tárgyát képezi az emberek körében: egyesek úgy vélik, öngyilkosság történt, míg mások párjára gyanakodnak, aki egy vita hevében olthatta ki az énekes életét.

Leadfotó: Dick Barnatt/Redferns/Getty Images

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Sztárok
Lifestyle
Igazi kánikulai meleg van, de a kemény viharok sok helyen meg fogják cibálni a forróság bajszát. A gond csak, hogy jégesőre is számítani kell.
Lifestyle
A Netflix jelenlegi filmje végre IMDb-n sem kapott éles lepontozást a közönségtől, szóval tényleg megéri majd bepróbálni.
Sztárok
Amióta berobbant a köztudatba, Julia Robertset mindig vörös hajjal láttuk, ennek azonban most vége, a színésznő ugyanis drasztikus változtatás mellett döntött.