65 éve ment hozzá a monacói herceghez Grace Kelly - végzetes tündérmese, amelyre szeretünk emlékezni

Grace Kelly, Hollywood ikonikus szőke színésznője - Sir Alfred Hitchcock egyik örök kedvence - filmes karrierjét dobta oda a házasságért.

A filmvásznon és a való életben is hercegnő volt

65 évvel ezelőtt, 1956. április 19-én fogadott örök hűséget férjének, III. Rainer monacói hercegnek a legendás hollywoodi színésznő - Hitchcock kedvenc szőkéje -, Grace Kelly, aki e mesébe illő házasság révén maga is hercegnői rangra emelkedett. A világsztár a filmvásznon is mindig fejedelmi szépségű, különleges, légies női figurákat alakított, így hát bizonyos értelemben az új szerepkör is roppant testhezálló, mondhatni magától értetődő volt számára. Kelly impozáns filmkarriert hagyott maga mögött, amikor úgy döntött, hogy felhagy a színészettel és inkább a "civil", de boldog életet választja a herceg oldalán. Olyan álomgyári filmklasszikusokban láthatta a nagyközönség, mint a Délidő, A vidéki lány, a Hátsó ablak, a Gyilkosság telefonhívásra vagy a Fogjunk tolvajt (utóbbi három filmet a thrillerműfaj valaha élt legnagyobb specialistája, Alfred Hitchcock jegyezte rendezőként). Mindössze 26 éves, amikor úgy határoz, hogy III. Rainer oldalán kezd új életet. Galériánkban végigfutunk a hajdani színésznő hercegőként töltött évtizedeinek legnagyszerűbb, legemlékezetesebb pillanatain.

Ilyen gyönyörű volt Grace Kelly az esküvője napján. Menyasszonyi ruháját az Oscar-díjas tervező, Helen Rose álmodta meg. A csodálatos darab a Metro-Goldwyn-Mayer stúdió ajándéka volt.
Kattints a további képekért!

A kitűnő orgonaművész minden követ megmozgat, hogy a tengerentúlról eljuthasson Magyarországra, hiszen a Nemzet Színésze fontos kéréssel fordult hozzá halála előtt.

Leadfotó: Profimedia - Red Dot

Oldalak