A hétvégén jön a 78. Golden Globe - Mutatjuk, kikhez kerülhet idén az arany glóbusz

Amerikában helyi idő szerint február 28-án, itthon március 1-jén éjjel lesz látható a nagymúltú, amerikai filmeket és televíziós sorozatokat díjazó gálaesemény.

78. Golden Globe-gála

A Golden Globe minden évben a szezon első filmes díjátadója, de a koronavírus-járvány miatt idén közel két hónappal később tartják meg a rendezvényt, mint a korábbi években. A filmes világ nagyszabású díjátadójára most hétvégén, 2021. február 28-án, vasárnap kerül majd sor, és ezúttal is a kaliforniai Beverly Hillsben, a Beverly Hilton Hotelben tartják meg. A díjátadó házigazdái Tina Fey és Amy Poehler színésznők lesznek, a páros 2013, 2014 és 2015 után immár negyedszer öltheti magára a ceremóniamester szerepét.

A jelöltek listáját már korábban, február elején nyilvánosságra hozták, a bejelentést a hatszoros Golden Globe-nyertes Sarah Jessica Parker és az ugynacsak díjazott Taraji P. Henson tolmácsolták. A legtöbb jelölést, szám szerint hatot-hatot, az Aranypolgár forgatókönyvírójáról, Herman J. Mankiewiczről szóló fekete-fehér játékfilm, a Mank, valamint A Korona című televíziós történelmi drámasorozat kapta.

Az aranygömbök lehetséges nyerteseiről egy későbbi cikkünkben beszámolunk majd, egyelőre azonban mutatjuk a várományosokat kategóriánkénti sorrendben.

A Golden Globe 2021-es jelöltlistájáért lapozz tovább!

Fotó: Profimedia - RedDot

Oldalak