Sztárok

Nem Grace Kelly volt az első, aki színésznőből lett monacói hercegné

Ghislaine Dommanget neve kevésbé ismert, mint utódjáé, Grace Kelly-é, pedig szintén színésznőből lett Monacó hercegnéje.

Kiskorától kezdve vonzotta a színpad

Ghislaine Dommanget 1900. október 13-án látta meg a napvilágot a franciaországi Reims városában. Már egészen kicsiként kiderült, hogy a színpadra született. Színésznői karrierjét Sarah Bernhardtnál kezdte, aki a Théâtre Déjazet-hez szerződtette, és immár simán csak Ghislaine művésznéven a Tire au flanc darabban debütált. 1923-ban részt vett Bernhardt temetésén, és egy kis gyűrűt dobott a sírba, és megesküdött, hogy csak vígjátékokban játszik, és ezt be is tartotta. Majd ezután az Odéon színházhoz (Théâtre de l’Odéon) szerződött.

Vérbeli színésznőhöz méltón igazi bohém életet élt a 20. századi Franciaországban. 1923-ban feleségül ment a nála közel négy évtizeddel idősebb Paul Diey úrhoz. Nyolc évvel később bekövetkezett a férj halála, a komika azonban nem sokáig maradt egyedül, egyik színésztársával, André Brulével létesített élettársi kapcsolatot, melyből 1934-ben megszületett egyetlen gyermeke, egy fiú, Jean Gabriel Brulé.

A mozgókép is megörökítette alakját, többek között a La 13e enquête de Grey (1937) és a La 2e dalle (1941) mozifilmekben szerepelt. A párizsi Comédie-Française tagja volt, amikor 1942-ben Monacóban turnéztak, és ekkor találkozott II. Lajos monacói herceggel.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
A 90-es évek a ragyogásról szólt, már ami a divatot illeti. A szépségiparban is abszolút dominált a "glossy" vonal, gondoljunk csak például a szájfényekre, vagy a fényes szemsminkekre.
Home&Design
Visszaszorulóban a csomagolóanyag, hódít az újrahasznosított tasak és a mobilappos világítás.