Sztárok

Kalapács alá kerül George Clooney gumimellbimbókkal ékesített Batman-jelmeze: bárki licitálhat rá

Az Oscar-díjas színész-rendező az 1997-es, meglehetősen kínos emlékű Batman és Robinban viselte a maskarát.

Minden idők legpocsékabb szuperhősfilmje?

George Clooney hollywoodi belépője meglehetősen bénára sikeredett: az akkor harmincas évei derekán járó színészt a nagyközönség jobbára a Vészhelyzet című kultikus kórházsorozatból ismerte, majd - az 1996-os Alkonyattól pirkadatig és az egy évvel későbbi, Nicole Kidmannel készített The Peacemaker mellett - az 1997-es Batman és Robinnal igyekezett megvetni a lábát az Álomgyárban. A Joel Schumacher által rendezett, és egyébként igencsak impozáns szereplőgárdát (Arnold Schwarzenegger, Uma Thurman) felvonultató produkció minden idők egyik legpocsékabb szuperhősfilmjeként vonult be a történelembe, s röhejes-filléres dialógusaival, mézeskaláccszerűen giccses Gotham City-jével és csapnivaló színészi alakításaival még a Denevérember rajongóit is rendesen feldühítette (ráadásul hozzájárult ahhoz, hogy Hollywood berkein belül hosszú évekig ne készüljön újabb Batman-filmadaptáció).

Clooney végül mégis Hollywood A-listás színészei közé emelkedhetett, az azóta eltelt 25 év során pedig a kamera másik oldalán is kipróbálta magát, így hát az Álomgyár - na meg a nagyközönség - nagyvonalúan megbocsátotta neki e réges-régi fiaskót. Valószínűleg sem Clooney, sem a stáb többi tagja nem különösebben büszke e produkcióra - és akkor még finoman fogalmaztunk -, az Oscar-díjas színészlegenda jellegzetes Batman-jelmeze azonban még ma is beszédtéma. A kosztümöt most bárki megkaparinthatja, ugyanis kalapács alá kerül.

Fotó: Colin Davey / Getty Images

Lapozz a további részletekért!

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Meghan Markle a minap egy olyan őszi szettben mutatkozott, amely sok nő számára adhat ihletet, amikor beköszöntenek a hidegebb hónapok. Egy biztos: a hercegné outfitje telitalálat volt!
Sztárok
Sok olyan világhírű sztár van, akik felnőttfilmekben kezdték a pályájukat, és csak ezt követően futottak be nemzetközi karriert.
Sztárok
A mesterséges intelligencia segítségével készítette el új klipjét Pál Dénes. Bár nem ez az első olyan magyar videóklip, amelyben a készítők ezzel a technikával dolgoznak, az énekes és a videót...