Sztárok

Simán elmennél mellette az utcán: így néz ki ma a 93 éves Gene Hackman, aki két évtizeddel ezelőtt tűnt el a nyilvánosságból - Fotók

A hetvenes években ő volt az egyik legfoglalkoztatottabb hollywoodi férfiszínész, később mégis önként vonult vissza a mesterségétől.

Már majdnem betöltötte a negyvenet, amikor Hollywood felfedezte

Meglehetősen későn izzott be a kétszeres Oscar-díjas amerikai színészlegenda, Gene Hackman karrierje: a Pasadena Playhouse színésziskolában - ahol Dustin Hoffman volt az egyik diáktársa - tanárai még fanyalogtak az alakításai láttán, azonban a fiatal művészpalánta nem adta fel: hamarosan New Yorkba költözött, ahol a Broadway egyik csillaga lett. Ennek ellenére akkor köszöntött csak rá a világhír, amikor eljátszott egy epizódszerepet Arthur Penn kultikus gengszterfilmjében, az 1967-es Bonnie és Clyde-ban. Az ekkor negyvenedik életéve felé közelítő Hackman olyan mély benyomást tett a szakmára, hogy begyűjtötte élete első Oscar-jelölését, sőt a következő nominációját, amit az 1971-es Francia kapcsolatért kapott, már sikerült is díjra váltania. Innentől fogva pedig nem volt megállás: annak ellenére, hogy korántsem volt hamisítatlan sztáralkat, Hackman a hetvenes évek Hollywoodjának megkerülhetetlen színészévé nőtte ki magát. Az ezredforduló környékén mégis visszavonult a filmszínészettől. Mi történt azóta a hajdani színészzsenivel, és hogy néz ki most, 93 évesen?

Lapozz tovább: galériánkban lerántjuk a leplet a Hackmant övező rejtélyekről!

Hackman - olyan filmekkel a háta mögött, mint a Magánbeszélgetés (1974), az Éjszakai lépések (1975), A dominó-elv (1975) vagy a Superman (1978), a nyolcvanas-kilencvenes években is az Álomgyár egyik meghatározó színészegyénisége maradt.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok
Egészség
Talán még nem késő, hogy nyárra jó formába tudj lendülni. Ha betartod ezeket a takácsokat, akkor egy hónap alatt rengeteg túlsúlytól tudsz megszabadulni.
Lifestyle
A Lidl igyekszik felhívni a vásárlók figyelmét, hogy indul az új üvegvisszaváltási rendszer. Az áruházlánc segítségével tényleg sokat tudsz spórolni.
Fashion&Beauty
Anya Taylor-Joy, az új Mad Max-film 28 esztendős üdvöskéje egy provokatív Mugler miniruhában tűnt fel a vörös szőnyegen, azonnal lehengerelve a rajongókat és a stílusszakértőket is.