Gelencsér Timi elárulta, mit érez táncpartnere, Berci iránt

Csak úgy, mint Lady Gagát és Bradley Coopert a Csillag születik sikere után, a gyönyörű szépségkirálynőt és a tehetséges versenytáncost is összeboronálták.

Imádta a közönség, ahogy imádták egymást

Gelencsér Tímea még csak a napokban lesz 27 éves, de már most bebizonyította, hogy több, mint szépségkirálynő. A 2016-os Miss World Hungary győztese már harmadik éve vesz részt a TV2 Exatlon Hungary című ügyességi és extrémsport vetélkedőműsorában, riporterkedik és műsorvezetői terveket dédelget. A hétvégén pedig a 2020-as év is emlékezetessé vált számára: ő és táncos partnere, Hegyes Bertalan nyerték meg az ország elsőszámú táncos tévéműsorát, a Dancing with the Starst. A fiatal szépségnek egyáltalán nem volt ismeretlen a sport világa, hiszen korábban FitKid versenyző volt, akrobatikus showtáncban pedig világbajnoki második helyezett lett. Az alázatos, fegyelmezett és következetes munkamorált pedig fitnessversenyző múltja miatt szintén nem kellett neki bemutatni.

A közönség kedvencei lettek partnerével, de nemcsak ügyes lépéseik miatt, hanem a közöttük lévő elsöprő és látványos összhang és kémia miatt, amit még tévéképernyőn keresztül is érezni lehetett. Hogy miért vibrált annyira kettejük között a levegő, arról Timit kérdeztük, miután gratuláltunk neki az eredményes szereplésért.

Elképesztő munka áll mögöttetek, amit busásan jutalmazott a közönség, hangos győzelmet arattatok. Milyen érzés, hogy most jóformán a csapból is ti folytok?

Boldog vagyok, hogy a mai napig rengeteg pozitív üzenetet és megjegyzést kapok a nézőktől, nagyon jóleső érzés a figyelmüket és a szeretetüket élvezni. Nagyon szerettem volna szerepelni ebben a műsorban, mert testhez állónak éreztem. Bár korábban is táncoltam, mozogtam, a társastánc kimaradt az életemből. Örülök, hogy kipróbálhattam magam ezen a területen is. Nem gondoltam volna, hogy a közönségnek és a zsűrinek is annyira tetszünk majd, hogy mi jövünk ki a végén győztesként, ez leírhatatlan érzés. Ez nem egy olyan műsor volt, mint az Exatlon, hogy ha bedobom a labdát, tovább tudok menni, ha nem, akkor kiesek. A zsűri és a nézők szimpátiját és tetszését kellett megnyernünk, nagyon erős visszajelzésként élem meg, hogy ez sikerült.

Láthattunk már szépségverseny győzteseként, az Exatlon Hungary szereplőjeként majd riportereként, de az igazi nagy debütálásod ez a műsor volt, most már mindenki tudja, hogy ki vagy. Milyen érzés?

Emlékszem a pillanatra, amikor kiderült, hogy beválasztottak a műsor szereplői közé és belegondoltam, hogy milyen fantasztikus szakemberekkel dolgozhatok együtt egy ilyen nagy léptékű showműsorban. A média legismertebb arcaival, sok esetben példaképeimmel szerepelhettem együtt, ez nekem máig felfoghatatlan. Emlékszem, hogy mikor színésznői terveket dédelgettem, Osvárt Andit figyeltem, a balatonszemesi családi falatozónk előtt Pászor Anna énekelt a zenekarával, mindig is imádtam a zenéjét, a képernyősök közül nagyon felnézek Marsi Anikóra és Istenes Lacira, de Détár Enikő is óriási kedvencem, többször is láttam színházi előadásban. Sorolhatnám a többieket is, mert mind kiváló szakemberek és nagyszerű egyéniségek, szuper volt őket személyesebben is megismerni és megtiszteltetés volt velük versenyezni.

Melyik volt a nehezebb számodra? Egyedül a színpadon, a korona várományosaként állni az arcodra fagyott mosollyal vagy inkább napról napra készülni, a megerőltető próbákat végig csinálni és párban dolgozni?

Más típusú stressz a kettő, nehéz összehasonlítani. Visszagondolva, inkább a táncos műsorban tudtam igazán feloldódni és önmagamat adni. A szépségversenyen még nagyon izgultam, mert folyamatosan azon stresszeltem, hogy mit szólnak majd az emberek ahhoz, ahogy megnyilvánulok. Most már teljesen másképp gondolkozom erről. Egyértelműen az jó ebben a műfajban, ha valaki önazonos, természetes és mer kinyilatkoztatni akár csak mimikával, akár a szavak szintjén. A párban való dolgozást megkönnyítette, hogy hamar egymásra hangolódtunk Bercivel, rengeteg időt kellett együtt eltöltenünk, így összecsiszolódtunk. Furcsa, hogy egy teljesen idegen emberrel egy ennyire intenzív munkakapcsolat mennyire meghatározóvá tud válni. Óriási önismereti kaland volt ez az egész, közben meg igazi királylány élet, hiszen gyönyörűbbnél gyönyörűbb ruháim, sminkjeim és frizuráim voltak.

Most megkérdezem, amit mindenki tudni akar. Mit érzel Berci iránt?

Az egyértelmű, hogy nagyon megszerettük egymást. Egy jó táncpárosnak szerintem az a titka, hogy megvan közöttük a megkérdőjelezhetetlen bizalom, a szimpátia és a kémia. Nagyon nehéz most elválni egymástól, mert az elmúlt hónapokban az életünk egyik legfontosabb része volt az együtt eltöltött idő, nekem viszont most mennem kell vissza Dominikára az Exatlon miatt. Nem véletlenül sírtunk egyre többet, ahogy közeledtünk a műsor vége felé, nem akartuk elfogadni, hogy ennek hamarosan vége lesz. Most iszonyú nehéz mindkettőnknek, hiszen több tízezer kilométerre utazom.

Volt egy olyan kisvideód a Dancing with the Starsban, ahol arról mesélsz, sokan a külsőd alapján tévesen ítélnek meg, csak üresfejű modellt látnak benned, aki pusztán csak a bájaival próbál érvényesülni a képernyőn. Hogy érzed, változott az emberek véleménye rólad?

Nagyon sok előítélet kaptam, hogy kényes, hisztis vagy éppen buta vagyok. Bár a szépségversenyek világából érkezni a médiában sokak szemében kompromittáló, nekem ez egy kiugrási, megmutatkozási lehetőség volt. Előtte 10 éven át sportoló voltam, rám inkább ez az attűtüd jellemző, az alázat, szorgalom és a kitartás. Az Exatlonban bebizonyítottam, hogy nagy a munkabírásom és egyáltalán nem vagyok kényes, azóta szinte egyáltalán nem kapok ilyen jellegű kritikát. De azt is megtanultam már, hogy soha nem lehetek eléggé jó ahhoz, hogy mindenki szeressen. Nem is kell. Éppen ezért nem akarom már bizonygatni, hogy ki vagyok én valójában, mert akinél alapjáraton mínuszról indulok a szépségversenyes múltam miatt, azzal nem tudok mit kezdeni.

A karácsonyra hogyan készülsz?

Az idei év rendje amúgyis annyira felborult, hogy a családommal és a barátaimmal előrehoztuk a karácsonyi ünneplést és ajándékozást. Én már napok óta ünnepi hangulatban vagyok a győzelmünk miatt, ezért könnyű rákapcsolódni erre az érzelmi hullámhosszra. Ma délután például egy barátnőmmel és Bercivel ülünk össze kicsit.

Hogyan éled meg a karácsonyt? Kalóraszámlálgatós, lelkiismeret-furdalással evős vagy?

Sokan azt gondolhatják, hogy ilyenkor is szigorú vagyok magammal, pedig ez nem igaz. Karácsonykor én is azt eszem, amit megkívánok, ha szénhidtártdús, ha cukros, akkor is. Alapvetően sem igaz rám, hogy sanyargatom magam és csak salátlán élek. Szeretem a csokit, van, hogy egy táblával megeszem. Berci pedig a legnehezebb próbákat is kibírhatóvá tette, hogy hozott isteni réteseket a szülei cukrászdájából. Az alakom titka az, hogy rengeteget mozgok, nem vonok meg semmit a szervezetemtől. Télen, a nagykabát alatt amúgy sem zavar, ha felszökik pár kiló. (nevet)

Mik a terveid?

A karrierem építése számomra most a legfontosabb. Egyébként én a képernyő előtti munkát legalább annyira élvezem, mint az a mögöttit. Fantasztikus látni, ahogy egy sokszor maroknyi stáb milyen szórakoztató, izgalmas tartalmakat tud gyártani több százezer vagy éppen millió nézőnek. A műsorvezetéssel is kacérkodom, remélem, jövőre lesz lehetőségem ebben is kipróbálni magamat.

Nevetek, mert igazán szépen kikerülted, hogy a magánéleti terveidre is kitérj.

Tervezett magánélet? (nevet) Nos, abban nem igazán hiszek, hogy létezne. Nyilván szeretnék párkapcsolatot, de sajnos ezt nem egyedül irányítom. Nyitott vagyok, vágyom a rendszeresebb, kiszámíthatóbb szerelmi életre. Egyelőre csak a családomtól kapom meg az érzelmi támogatást, remélem, 2021-ben már egy férfi is csatlakozik a hátországhoz.

A gyönyörű szépségkirálynő hét hónappal ezelőtt adott életet második gyermekének, levezényelt egy költözést és mellette koordinálta saját vállalkozását is. A koronavírus-járvány miatt semmi nem úgy alakult, ahogy elképzelte, mégis izgatottan várja az első olyan karácsonyt, ahol már négyesben ülhetik körbe a fenyőt.

Leadfotó és fotók: TV2

Oldalak

Szólj hozzá Te is!