Ezért futott zátonyra Hofi Géza és Gálvölgyi János barátsága

A két nevettetőt hajdanán remek kapcsolat fűzte össze, ám egy ponton megszakadt a barátságuk. Gálvölgyi János egy beszélgetős műsorban elevenítette fel a múltat.

Egy ellentmondásos kapcsolat kezdete

Gálvölgyi János pár nappal ezelőtt Kadarkai Endre Szavakon túl című műsorában vendégeskedett a Klubrádióban. A riporter - számos más téma mellett - arról is faggatta a Kossuth-díjas színművészt, miért alakult ellentmondásosan a kapcsolata a huszadik század egyik legnagyobb hazai nevettetőjével, a stand-up comedy műfaját itthon csúcsra járató Hofi Gézával.

"Kutattam az emlékeimben, mert más is kérdezte már, hogyan kerültünk össze Gézával, de a mai napig nem tudom. Azt tudom, hogy amikor jött a '68-as Ki mit tud? - arra február tájékán lehetett jelentkezni -, akkor bementem Gézához, és mondtam neki, hogy Tabi Lászlónak van egy régi írása 'Miért ment fel a zsír ára?' címmel. Ezt öt ember játssza el, öt különböző figura. Megkérdeztem Gézától, hogy ezt csináljam meg, vagy inkább csináljak színészparódiákat? Géza azt mondta, hagyjam a színészparódiákat, helyette inkább ezzel a Tabi-írással foglalkozzak. Aztán mégis a színészparódiák mellett döntöttem, és bejött. Géza is hamar a szakma csúcsára ért. Találkoztunk egy hakniban, köszöntünk egymásnak, aztán ment tovább. Erre többször is sor került, majd egyszer megkérdeztem tőle: 'Géza, mi bajod van neked velem?'" - kezdett bele a régi históriába Gálvölgyi.

Lapozz, a sztori folytatódik!

Oldalak