Sztárok

Letöltendő börtönbüntetést kapott Galambos Lajos

Megszületett az ítélet, miután Lagzi Lajcsit áram-, víz- és gázlopással, valamint vesztegetéssel vádolta meg az ügyészség.

Döntés született Galambos Lajcsi ügyében

Az MTI beszámolója szerint Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsi zenész-előadóművészt, nyolc társával együtt azzal vádolta az ügyészség, hogy egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezte az áramot, a vizet és a gázt, illetve megvesztegette az ellenőröket.

A 2017-ben született vádirat szerint Galambos a mocsai és tatai ingatlanokban összesen legalább 30 millió forint értékben lopott áramot, legalább 4,7 millió forint értékben földgázt, valamint legalább 16 millió forint értékben vezetékes vizet. Mindezt úgy oldotta meg, hogy a közműveket az ingatlanokra beköttette, majd illegális rácsatlakozásokat építtetett ki, a szolgáltatóknak pedig a szabályosan felszerelt fogyasztásmérők által jelzett "nulla" közeli óraállások alapján éveken át csak minimális összeget fizetett.

Az Index megírta, hogy a büntetőper csaknem hat esztendeje kezdődött, és bár a júliusban a tárgyalási jegyzék alapján már mindenki az ítélethozatalra készült, azt szeptemberre halasztották. Az ügyész az erre a bűncselekményre kiszabható kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés középértékét kérte kiszabni a bíróságtól, és Galambos feleségére, a másodrendű vádlottra is letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte, ám az ő esetében a minimumértékhez közelítő két év büntetést tartott megfelelőnek.

Szerdán reggel megkezdődött a tárgyalás a Budaörsi Járásbíróságon, ahol mint kiderült, mind Galambos Lajos, mind a felesége lemondott a jelenlétről. A védők a tárgyaláson azt hangsúlyozták, hogy a vádirat feltételezéseken, fikciókon alapul és nem tartalmaz minden kétséget kizáró bizonyítékokat. Több védő szerint az ellopottként feltüntetett energiahordozók mennyisége csupán becslés, márpedig így a mérésügyi törvény szerint joghatályos adatok nem keletkezhetnek. Az ügyész ugyanakkor szakértőkre hivatkozott és hangsúlyozta, hogy az illegális vezetékeken áthaladó mennyiségek nyilván nem mérhetők.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
A Gucci 2024-es őszi-téli kollekciójában, az olasz divatház kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a stílusos áttetsző ruhák mellett egy kristályokba és csillogó flitterekbe öltözött valóságot álmodott...
Lifestyle
Sztárok
George és Amal Clooney élete nem is lehetne pazarabb: korunk legnépszerűbb sztárpárja jelenleg lenyűgöző, 18. századi kastélyában piheni ki a fáradalmait a franciaországi Brignoles faluban.